Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Έργα στο οδικό δίκτυο των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων

erga.jpg
 clock 14:35 | 18/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Την επόμενη τριετία η Περιφέρεια Κρήτης θα προχωρήσει στην εκτέλεση μεγάλων οδικών έργων που θα αναβαθμίζουν την ασφάλεια στον ΒΟΑΚ όσο και στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο υπογραφής δυο συμβάσεων για την βελτίωση του οδικού δικτύου στους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος παρουσία του δημάρχων Μανόλη Κοκοσάλη και Ζαχαρία Καλογεράκη αντίστοιχα. 
Οι δυο συμβάσεις, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια  έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ (500.000 ευρώ για κάθε δήμο).  Η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι δε παριστάμενοι δήμαρχοι Μινώα και Αρχανών ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειες της Περιφέρειας. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του για τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στο νησί διευκρίνισε: 
«Είναι δυο σημαντικές συμβάσεις που υπογράψαμε σήμερα, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για όλη την Κρήτη για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων για την οδική ασφάλεια. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε αρκετές δημοπρατήσεις σε όλο το νησί και μάλιστα την επόμενη τριετία θα έχουμε συνεχώς την εκτέλεση μεγάλων οδικών έργων που θα αναβαθμίζουν και σε επίπεδο οδικής ασφάλειας τους δρόμους μας τόσο στο ΒΟΑΚ όσο στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο. Να πω ακόμα ότι σήμερα βρισκόμαστε στην εκτέλεση του 65% των έργων που γίνονται στον ΒΟΑΚ και θα ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τον Απρίλιο του 2016. Παράλληλα προετοιμάζεται άλλη μια εργολαβία για την ολοκλήρωση σε όλο τον ΒΟΑΚ που θα μας δώσει τη δυνατότητα-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας- να έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο μέσα από χρηματοδοτήσεις από εθνικούς πόρους και θα αφορούν ασφαλτικά με οριζόντια και κάθετη σήμανση, καθαρισμούς κ.α.». 
Ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης για την εκτέλεση του έργου δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προκειμένου να βελτιώσουμε το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη συντήρηση του οδικού δικτύου στη δημοτική ενότητα των Αστερουσίων. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την εξασφάλιση των πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων». 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης ανέφερε: «Είναι σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τις υποδομές, τους οδικούς άξονες του δήμου Μινώα-Πεδιάδος. Είναι μια χρηματοδότηση που προέρχεται από το ΠΔΕ, και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και το αρμόδιο Υπουργείο που διασφάλισαν αυτή την χρηματοδότηση ώστε να αναβαθμιστούν βασικοί δρόμοι του οδικού δικτύου. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία». 
Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν επίσης  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη, το στέλεχος της υπηρεσίας Χρυσούλα Μελισσουργάκη καθώς επίσης ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Μιχάλης Γλακουσάκης. 
Τα έργα
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ»
Το  έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών για την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων δημοτικών οδών σε οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν θα γίνουν εντός του «σώματος» των οδών και δεν θα επηρεάσουν τα γεωμετρικά τους χαρακτηριστικά. Η συνολική επιφάνεια των οδών είναι περίπου 19.650τ.μ.   
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ AΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ»
Θα γίνουν  εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου εντός των οικισμών Χαράκι, Τεφέλι, Αποσελέμη, Πυράθι, Λιγόρτυνο, Κεφαλάδο, Νεοχώρι, Μεσοχωριό, Τσούτσουρος, Αμύγδαλος, Παράνυμφθοι, Χάρακας, Πραιτώρια, Πύργος, Μουρνιά και Πρινιά του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων
.Οι τεχνικές επεμβάσεις που προτείνονται  είναι:
-Εργασίες διευθέτησης των όμβριων υδάτων για τη διαμόρφωση των επικλήσεων.
-Εργασίες εξομάλυνσης τις επιφάνειας των οδοστρωμάτων από υλικά πού έχουν
παρασυρθεί εξαιτίας των βροχοπτώσεων.
-Εργασίες οδοστρωσίας
-Εργασίες σκυροδέτησης δρόμων 
-Εργασίες ασφαλτικών έργων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis