Κρήτη

Επίσκεψη του 16ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου στην Περιφέρεια

1_17.jpg

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, επίσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου που υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης και η επικεφαλής του Europe Direct της Περιφέρειας Βασιλική Μαδούλκα. Τους μαθητές συνόδευαν  η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Ζερβού και η δασκάλα τους Κατερίνα Λιοντάκη. 

Σε μια λιτή εκδήλωση στη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τους μαθητές για την Ημέρα της Ευρώπης και τις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε η Βασιλική Μαλδούκα.

2_17.jpg

2_17.jpg, by gpapadakis

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αλεξάκης περιέγραψε τη διαδικασία σύγκλισης-συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου, ποιοι συμμετέχουν, τα θέματα που εξετάζει και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών.

Τα παιδιά στη συνέχεια τραγούδησαν τον ύμνο της Ευρώπης, ενώ  μαθήτρια από το Ιράν τραγούδησε ένα τραγούδι στη κουρδική γλώσσα.

Στο τέλος της εκδήλωσης συμβολικά κόπηκε τούρτα για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα