Κρήτη

Εορτασμός για την 121η Επέτειο της Μάχης του Πύργου των Βουκολιών

img_20180207_111341.jpg

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την  Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου , την Εκπαιδευτική κοινότητα και  τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών, εόρτασαν  σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου  την επέτειο των 121 χρόνων της Μάχης του Πύργου Βουκολιών.
Μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας καθώς η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική  για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

img_20180207_111353.jpg

img_20180207_111353.jpg, by gpapadakis

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του  πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της Μάχης , πρόσθεσε ότι “....ο Δήμος μας  συνειδητά αναδεικνύει  στιγμές της Τοπικής ιστορίας, σε όλο το  εύρος του, προκειμένου να λειτουργεί  ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η τοπική αυτή   εορτή διοργανώνεται  από κοινού με την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής....”.
Αναφορά στα γεγονότα  της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών έκανε  ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Ιωάννης Γιακουμάκης.

img_20180207_111653.jpg

img_20180207_111653.jpg, by gpapadakis

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου  κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης,ο εντεταλμένος Περ/κος Σύμβουλος κ.Αναστάσιος Κουρουπάκης ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη  Χανίων, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών Γεώργιος Λιάκος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ κ.Χρήστος Τσοντάκης, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της σχολικής κοινότητας της  ΔΕ Βουκολιών, εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων   και κάτοικοι της περιοχής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο