Κρήτη

Ένας χρόνος χωρίς τον Μάνο - Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειάς του

Μανος Δασκαλακης

Μία συγκινητική ανακοίνωση κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης η οικογένειά του Μάνου Δασκαλάκη, του νεαρού άνδρα που στις 7 Δεκεμβρίου του 2014 έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο ύψος των Σισσών όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ. Η οικογένεια, ανακοινώνει την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου, το οποίο θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την μαύρη εκείνη μέρα (7/12/2014) που έφυγε από κοντά μας ο ΜΑΝΟΣ μας, ο πρωτοπόρος γυμναστής και καταξιωμένος χορευτής, ο γιος, ο αδερφός, ο σύντροφος, ο δάσκαλος, ο φίλος. Ένας χρόνος θλίψης και στέρησης, πόνου και σπαραγμού για την μεγάλη μας απώλεια. Την Κυριακή το πρωί στις 6/12/2015και ώρα 9.00 τελούμε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως την ψυχής του, στην εκκλησία Άξιον Εστίν  Κοκκίνη Χάνι. Καλούμε όσους τον θυμούνται συγγενείς, μαθητές, φίλους να παραβρεθούν τιμώντας έτσι τη μνήμη του".
Από την οικογένεια Δασκαλάκη

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη - Κόρη ηλικιωμένης για το γηροκομείο: Την είχαν δεμένη!

οίκος ευγηρίας γηροκομείο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με τους θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή σχετικά δημοσιεύματα για το γηροκομείο ζητώντας να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, λόγω της σοβαρότητας των όσων αναφέρονται σε αυτά.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά επίσης από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος της ανακριτικής έρευνας, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.). Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο του Κ.Π.Δ. η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

 

Την ίδια ώρα, σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία 60χρονης γυναίκας που ζούσε στο γηροκομείο, σύμφωνα με την οποία, η μητέρα της δένονταν αρκετά συχνά.

Δείτε το βίντεο με την καταγγελία της:

 

 

Τι έχει συμβεί στα Χανιά
Όπως έγινε γνωστό, σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά, μέσα σε ένα χρόνο έχουν καταλήξει 68 ηλικιωμένοι με τα πιστοποιητικά θανάτου να αναγράφουν για όλους το ίδιο αίτιο -ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρεται πως το γεγονός αυτό οδήγησε τον εισαγγελέα να διατάξει την εκταφή σορού ηλικιωμένης από την Κίσσαμο που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα και απεβίωσε πρόσφατα, προκειμένου η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως εάν ο θάνατός της προήλθε όντως από τα αίτια που αναφέρονται στην ληξιαρχική πράξη θανάτου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πρόταση να γίνουν γυναικείες οι φυλακές Νεάπολης

Κρήτη: "Ξήλωσαν" εγκληματική ομάδα για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων

Ήξερες το έθιμο αιώνων με τα πρόβατα και τον Άη Γιώργη;