Κρήτη

Ένα μεγάλο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο στο ΠΕΠ Κρήτης

img_0008.jpg

Ο βιολογικός καθαρισμός Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, «ένα μεγάλο και απολύτως αναγκαίο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο της Κρήτης», δρομολογείται με την ένταξη του στο ΠΕΠ Κρήτης μετά από απόφαση που υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», το έργο: «Έργα μεταφοράς Λυμάτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων Παλαιόχωρας - Κουντούρας Δήμου Καντάνου - Σελίνου». 
«Εμείς προσπαθήσαμε παρά πολύ μαζί με το Δήμαρχο για την ένταξη του έργου και χαιρόμαστε σήμερα που εντάσσεται μ’ ένα προϋπολογισμό 7,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Παλαιόχωρας διότι δεν μπορούμε να θέλουμε ποιοτικό τουρισμό, όταν τα λύματα πέφτουν στη θάλασσα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, ενημερώνοντας πως, εκτός απροόπτου, σε λιγότερα από δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το έργο, ώστε η περιοχή να ωφεληθεί σε περιβαλλοντικό, τουριστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.   
Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης, ο προϊστάμενος μονάδας Α΄ ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Μπαλαντινάκης και η Προϊσταμένη Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη.   
«Η ένταξη του έργου είναι στη θετική κατεύθυνση για να λυθεί ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα και ν’ αναβαθμιστεί διαφημιστικά και τουριστικά η περιοχή και θα συνεισφέρει στην αειφόρο ανάπτυξης της», δήλωσε ο κ. Περράκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την υποστήριξη, τη συνεργασία και την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης. Αναφερόμενος στη σημασία του έργου και το πολύχρονο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, τόνισε πως η δημιουργία των συγκεκριμένων υποδομών θα λύσει ένα πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή τα τελευταία 26 χρόνια. 
Για «φιλοπεριβαλλοντικό έργο μεγάλης σημασίας για τη Νοτιοδυτική Κρήτη», έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος. Ο κ. Καλογερής χαρακτήρισε το βιολογικό καθαρισμού Παλαιόχωρας, «έργο πολιτισμού και ανάπτυξης» διότι «ανοίγει νέους ορίζοντες για την περιοχή κι αναμένεται να προσεγγίσει επενδυτές και ποιοτικό τουρισμό».  
Να σημειωθεί πως το εν λόγω έργο θα κατασκευαστεί σε οικισμό Γ Κατηγορίας, ο οποίος οφείλει να συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Για το λόγο αυτό το έργο που εντάσσεται θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τον τομέα διαχείρισης λυμάτων της  Περιφέρειας Κρήτης. 
Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. Κρήτης και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Κανδάνου Σελίνου περιλαμβάνει, την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του οικισμού της Παλαιόχωρας και της περιοχής της Κουντούρας δυναμικότητας 7.500 Ισοδύναμων Κατοίκων (Ι.Κ). Την κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών μεταφοράς των λυμάτων, 3 αντλιοστασίων, μίας σηπτικής δεξαμενής και του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Επιπλέον, θα χρηματοδοτηθεί η απαλλοτρίωση του γηπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί η Εγκατάσταση της επεξεργασίας Λυμάτων, η σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η επίβλεψη και εποπτεία από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συλλυπητήρια Αυγενάκη για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη

λευτέρης αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη:

«Είναι μεγάλη η θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Μίλτου Ανδρεανίδη, που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή υπηρετώντας το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, της Κρήτης κι όλης της χώρας.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη του καριέρα για τόσα χρόνια με τη φανέλα του ΟΦΗ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987, αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει με τη νέα γενιά, την οποία καθοδηγούσε ως team manager των Ακαδημιών της ΠΑΕ.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια και στους οικείους του».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΟΦΗ: Και επίσημα Νιόπλιας μέχρι το 2023

Βόλει: Τέλος από ΟΦΗ ο Φλαούνας

Συνάντηση Μποκέα με τον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη