Κρήτη

Εκτάκτως, στις πληγείσες περιοχές, ο Νίκος Ηγουμενίδης

29.1.2018_e.jpg

Ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης βρίσκεται εκτάκτως σήμερα μαζί με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Βιάννου και του Νομού Ηρακλείου προκειμένου από τους επίσημους μηχανισμούς και από πρώτο χέρι να γίνει η εκτίμηση και καταγραφή στις περιοχές και στις καλλιέργειες που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Δασκαλάκη, τον επόπτη Ηρακλείου κ. Νοδαράκη και τον Αντιδήμαρχο Βιάννου κ. Αγαπουλάκη πραγματοποιούν επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

29.1.2018_d.jpg

29.1.2018_d.jpg, by gpapadakis

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η άμεση επίσκεψη και κινητοποίηση όλου του αρμόδιου μηχανισμού, και ιδίως η επιτόπια παρακολούθηση από τον ΕΛΓΑ, είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει μια επίσημη πρώτη εικόνα, να εκτιμηθεί η διάσταση και το εύρος των καταστροφών, να καταγραφούν οι ζημιές και να ενημερωθεί ο κόσμος και οι παραγωγοί για όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν».

29.1.2018_b.jpg

29.1.2018_b.jpg, by gpapadakis

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι οι ζημιές σε Βιάννο, σε περιοχές της Μεσαράς αλλά και στην Ιεράπετρα είναι εκτεταμένες, ιδίως οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, και ότι μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου θα τρέχει η προθεσμία για να δηλωθούν οι ζημιές.

29.1.2018.jpg

29.1.2018.jpg, by gpapadakis

Ο ίδιος τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και με τους άλλους βουλευτές της Κρήτης για να στηριχθεί από κοινού το αίτημα να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και να τηρηθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.  

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER