Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
"Εισβολή"... κατσαρίδων στο Ηράκλειο - Πως θα απαλλαγούμε
ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙς
 clock 14:35 | 17/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι κατσαρίδες θεωρούνται «ειδήμονες επιβίωσης» εσωτερικών χώρων.

"Παρά την απέχθειά μας, η πόλη έχει γεμίσει και φέτος και οι πολίτες πολλές φορές δεν ξέρουν πως να απαλλαγούν» είπε ο Προιστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε :

Τις κατσαρίδες προσελκύουν τα ζεστά και υγρά κλίματα, όπως επίσης και τα:

– Βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη.

– Ψίχουλα στα πατώματα ή τους πάγκους.

– Σκουπίδια.

– Τροφές για κατοικίδια στο πάτωμα.

– Υπερβολική υγρασία.

– Υπολείμματα από φαγητό σε άδεια κουτιά ή δοχεία.

Οι κατσαρίδες τείνουν να προτιμούν σκοτεινά, υγρά μέρη για κρυψώνα και αναπαραγωγή και μπορούν να βρεθούν πίσω από ψυγεία, νεροχύτες και σόμπες, καθώς και κάτω από αποχετεύσεις δαπέδου και μέσα σε κινητήρες και μεγάλες συσκευές.

Τα περιττώματα της κατσαρίδας είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι υπάρχει εισβολή. Αυτά τα παράσιτα τρώνε σχεδόν οτιδήποτε και αφήνουν πίσω κάτι που μοιάζει με κόκκους καφέ ή πιπέρι.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τον έλεγχο των κατσαρίδων:

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό και χωρίς υπολείμματα τροφίμων, τα οποία προσελκύουν τις κατσαρίδες.

Κλείστε τυχόν τρύπες ή ρωγμές στους τοίχους, στα δάπεδα και στα ντουλάπια, από όπου μπορούν να εισβάλουν οι κατσαρίδες.

Φυλάξτε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία ή σακούλες, για να μην έχουν πρόσβαση οι κατσαρίδες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα, δολώματα ή παγίδες για να σκοτώσετε και να ελέγξετε τον πληθυσμό των κατσαρίδων.

Image
κατσαριδα

Σε περίπτωση σοβαρής προσβολής από κατσαρίδες, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες απεντομωτές.

Πολλές φορές μια απεντόμωση δεν αρκεί , μπορεί να χρειαστεί δεύτερη και σπανιότερα τρίτη.

Όσον αφορά στις κατσαρίδες στους δρόμους της πόλης,( η ζέστη και τα σκουπίδια ευνοούν την εμφάνισή τους, μπορούν να αντιμετωπιστούν με ψέκασμα των φρεατίων κάτι που είναι φροντίδα του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Επιτέθηκε σε επιχειρηματία - Τον μαχαίρωσε στην κοιλιά

Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του φράγματος Λαδούκου - Θα ξεμπλοκάρει τις δυτικές Συνοικίες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis