Κρήτη

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Τι θα ισχύσει για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Δήμος Μινώα Πεδιάδος- εκδηλώσεις

Πολίτες και φορείς ενημερώνει ο Δήμος Μινώα-Πεδιάδας αναφορικά με το τι θα ισχύσει και τα μέτρα που θα τηρηθούν σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

"Εν όψει του προγραμματισμού των καλοκαιρινών εκδηλώσεων από τους πολιτιστικούς και λοιπούς συλλόγους του Δήμου μας, ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την από 23 η Ιουνίου 2020 (ΥΠΠΟΑ/ΓΓΤΣΠ/312359/1536) εγκύκλιο σχετικά με «ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΩΝ, ΘΕΑΜΑΤΩΝ & ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ»και ως εκ τούτου καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων του Δήμου μας όπως ενημερωθούν για το περιεχόμενο της εγκυκλίου το οποίο με αποκλειστική τους ευθύνη υποχρεούνται να τηρήσουν, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων (ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους με καθήμενους θεατές) που προγραμματίζουν.

Παράλληλα και σε ότι αφορά τις λοιπές εκδηλώσεις που ΔΕΝ εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες της Εγκυκλίου (όπως π.χ. πανηγύρια, γλέντια, μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις με όρθιους θεατές τραπεζοκαθίσματα κλπ), γνωστοποιούμε ότι δεν θα χορηγείται από το Δήμο καμία άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου-δημοτικού χώρου για τη φιλοξενία/διοργάνωση αυτών - με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη έναντι του Covid-19 και μέχρις ότου εκδοθεί σχετική εγκύκλιος με οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο."

Κρήτη

Ηράκλειο

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Περιπατητικό εργαστήρι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων του Γυμνασίου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιήσουμε περιηγήσεις πολιτισμού μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, με αφορμή τα εκθέματα και τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Επίκεντρο του προγράμματος θα είναι η επιτόπια επίσκεψη και παρατήρηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης που σχετίζονται με διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Κάθε μέρα το πρόγραμμα θα εστιάζει σε μία περίοδο, από τα βυζαντινά χρόνια ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Τα παιδιά, στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία της έρευνας, θα ενθαρρυνθούν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στην εποχή που θα επιλέξουν δημιουργώντας φανταστικούς χαρακτήρες. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα στήσουν μια έκθεση, στον κήπο του ΙΜΚ, με τα πορτρέτα των χαρακτήρων που τα ίδια θα έχουν φιλοτεχνήσει με την τεχνική του κολλάζ και της ζωγραφικής

« …350 χρόνια πριν θα ήμουν ένας Βενετός στρατιώτης με το όνομα Giovanni Gradonigo που ζει λίγο πριν την πολιορκία του Χάνδακα (1650-1669), ή ένας καλλιτέχνης ζωγράφος της «Κρητικής Σχολής» ζωγραφικής (16ος - 17ος αιώνας), με το όνομα Στεφανής Λαρέντζος. 200 χρόνια πριν θα μου άρεσε να ήμουν ένας γιατρός στον πολιορκημένο από τους Τούρκους Χάνδακα, θα με έλεγαν Γρηγόριο Λευθεραίο και θα είχα σπουδάσει Ιατρική στην Πάδοβα. 78 χρόνια πριν είμαι η Ραχήλ Κοέν, είμαι 7 χρονών, ζω στα Χανιά και είναι γερμανική Κατοχή… »

Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί από τη Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και την Άννα Αγογλωσσάκη, μουσειοπαιδαγωγό του Ι.Μ.Κ.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
2810-283219, εσωτ. 106 | info@historical-museum.gr