Κρήτη

Διεκδικούν την επανασύσταση του Δήμου Ρούβα

δημος ρουβα ξανα.jpg

Την Κυριακή, 29/11/2015, πραγματοποιήθηκε στη Γέργερη η προγραμματισμένη Γενική Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του πρώην Δήμου Ρούβα, σήμερα Δημοτική Ενότητα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας.

ΣΑπό τα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης «Δήμος Ρούβα ξανά», με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Δήμαρχο Φανούρη Οικονομάκη, παρουσιάστηκε ενδελεχώς και τεκμηριωμένα η κατάσταση εγκατάλειψης και αποσταθεροποίησης των υποδομών και υπηρεσιών του πρώην Δήμου Ρούβα, θέτοντας ως στόχο και μόνη βιώσιμη λύση την επανίδρυση του πρώην Δήμου Ρούβα.

Αναδείχτηκε με αποφασιστικότητα η αναγκαιότητα να αγωνιστούν οι πολίτες με όλα τα νόμιμα και δημοκρατικά μέσα, ώστε να ανακληθεί η φθορά και η απραξία, στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή τους, μετά την ένταξή της στον Καλλικρατικό Δήμο Γόρτυνας. Ομόφωνα οι κάτοικοι διεκδικούν ξανά έναν ανεξάρτητο, ζωντανό Δήμο Ρούβα, με δημότες που ενδιαφέρονται για τα κοινά και παίρνουν πρωτοβουλίες για την προώθηση κοινών στόχων.

Να αναφερθεί ότι στη συνέλευση ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, δεν παραβρέθηκε κανείς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως ανέφεραν. Να τονιστεί, ότι η συμμετοχή των κατοίκων ήταν πολύ μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από τη προηγούμενη συνάντηση.

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες