Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Βολουδάκη: Υπάρχει κίνδυνος απαξίωσης μικρών ιδιοκτησιών σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων

 Σέβη Βολουδάκη
 clock 21:38 | 02/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σέβη Βολουδάκη είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταύρο Παπασταύρου, με κύριο αντικείμενο το επικείμενο Προεδρικό Διάταγμα για την οριοθέτηση των οικισμών, καθώς και κρίσιμα ζητήματα περιβάλλοντος και υποδομών στον νομό Χανίων.

Η κα Βολουδάκη μετέφερε στον Υπουργό την έντονη ανησυχία που επικρατεί στα Χανιά, μια περιοχή με δεκάδες μικρούς και διάσπαρτους οικισμούς, για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει το Προεδρικό Διάταγμα, εάν δεν ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της τοπικής πραγματικότητας. Όπως επεσήμανε, υπάρχει κίνδυνος απαξίωσης μικρών ιδιοκτησιών, αμφισβήτησης υφιστάμενων νομίμων κτισμάτων και ουσιαστικής αναστολής της ανάπτυξης σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων.

Η Υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό της για την οριζόντια ρύθμιση χωρίς προσαρμογή στις ανάγκες της υπαίθρου και των νησιωτικών περιοχών.

Η ίδια δήλωσε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις δίκαιες, εφαρμόσιμες και αναπτυξιακές, με σεβασμό στις περιουσίες των κατοίκων και στον παραδοσιακό χαρακτήρα των μικρών οικισμών της Κρήτης.

Παράλληλα, στη συνάντηση εξετάστηκε η πρόοδος στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων στην περιοχή, με έμφαση στις συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ.

Υπογραμμίστηκε η σημασία της ταχείας αποκατάστασης της λειτουργικότητας του συστήματος και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των κρίσιμων υποδομών.

Συζητήθηκε επίσης το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, ως στρατηγική υποδομή για την ενεργειακή ασφάλεια του νησιού και την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Image
βολουδακη

Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση, η κα Βολουδάκη ανέφερε:

«Το ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος για τους οικισμούς αφορά την καρδιά της κοινωνίας μας. Στα Χανιά, όπου εκλέγομαι και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αγωνίες των συμπολιτών μου, η ανησυχία είναι εύλογη και βαθιά.

Με τον Υπουργό κ. Παπασταύρου είχαμε μια ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση και είμαι αισιόδοξη ότι θα υπάρξει η αναγκαία προσαρμογή για να δοθούν ρεαλιστικές και δίκαιες λύσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Μόνο έξι από τα 20 σχολεία που αιτήθηκε ο Δήμος εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανακαινίσεων

Βρούτσης προς ιδιοκτήτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis