Κρήτη

Απουσία των ξενοδόχων του Ηρακλείου η συνάντηση στο Υπουργείο για τις συμβάσεις

ξενοδοχοϋπάλληλος

Ακαρπη απέβη ακόμα μία προσπάθεια να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ξενοδόχων στο Ηράκλειο. Στο ραντεβού στο Υπουργείο Εργασίας παρόντων του Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Νεφελούδη έδωσαν το παρόν μόνο εκπρόσωποι των υπαλλήλων και ένας ξενοδόχος δια του δικηγόρου του, ο οποίος πήρε ειδική άδεια λόγω της αποχής, επιχείρημα το οποίο προβάλλεται από την πλευρά των επιχειρηματιών.

Παρουσιάστηκε η γνωμάτευση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου με την οποία θεωρείται καταχρηστική η υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. με ενώσεις προσωπικού σε καιρό μη πλήρους λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας.

Παρότι έχει υπογραφεί κλαδική Σ.Σ.Ε. πολλοί ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου αποχώρησαν από το εργοδοτικό σωματείο για να αποφύγουν την εφαρμογή της και παράλληλα προχώρησαν στην υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε με ενώσεις προσωπικού εργαζόμενων που συνέστησαν οι ίδιοι σε νεκρή, τουριστικά, περίοδο, πράγμα που είναι καταχρηστικό. 

Το υπουργείο επισημαίνει πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των κλιμακίων, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, τονίζοντας ότι θα υπερασπιστεί των νομιμότητα και τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο.

Προγραμματίστηκε νέα τριμερής συνάντηση για τη Μ. Τρίτη 26-04-2016 καλώντας τους ξενοδόχους να παραστούν και να "λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι προκάλεσαν", ενώ επισημαίνεται πως στις τριμερείς συναντήσεις δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δικηγόρων, είναι όμως υποχρεωτική η παρουσία της διοίκησης των επιχειρήσεων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

μαχαιρωμα

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 11 περίπου το βράδυ στο Ηράκλειο, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό έναν 38χρονο, τραυμάτισε μία 26χρονη, η οποία κινούνταν πεζή στο δρόμο, μαζί με έναν 35χρονο.

Επικράτησε αναστάτωση και όταν ο 35χρονος ζήτησε τον λόγο από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο δεύτερος φέρεται να τράβηξε μαχαίρι και να τον τραυμάτισε στον μηρό.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν τον 38χρονο, ενώ τόσο η γυναίκα όσο και ο άλλος άνδρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις γνωρίζονταν και είχαν προσωπικές διαφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια - Αναστάτωση από τη συμπλοκή

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε λειτουργία οι 27 κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος

Καιρός στην Κρήτη: Βοριαδάκι και 38 βαθμοί στον νότο - ΒΙΝΤΕΟ