Κρήτη

3ο Θεματικό Σεμινάριο ROAD CSR της Περιφέρειας Κρήτης

περιφέρεια κρήτης έργο

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε τo 3ο Θεματικό Σεμινάριο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) με θέμα τη Διαβούλευση του Σχεδίου Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση της ΕΚΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Interreg Europe με τίτλο «Road-CSR: A Roadmap for Integrating Corporate Social Responsibility into EU Member States and Business Practices - «Οδικός χάρτης για την ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και στις Επιχειρηματικές Πρακτικές».
 

περιφέρεια κρήτης έργο

περιφέρεια κρήτης έργο, by mpeka

Το έργο ROAD-CSR επιδιώκει να βοηθήσει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόσουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), ως μια ολιστική προσέγγιση της οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης. Μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, στο έργο συμμετέχουν, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου της Κύπρου ως Επικεφαλής Εταίρος, η Γενική Διεύθυνση Εργασίας -  Περιφερειακό Υπουργείο Παιδείας και Απασχόλησης της Κυβέρνησης της Extremadura (Ισπανία), το NTNU Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Νορβηγία), το E-institute (Σλοβενία), η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νότιας Βοημίας για την Υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (Τσεχία) & η Περιφέρεια Βενετό (Ιταλία). Το έργο στην Περιφέρεια Κρήτης υλοποιείται από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
 

περιφέρεια κρήτης έργο

περιφέρεια κρήτης έργο, by mpeka

Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος  καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους. Ακολούθησαν, η παρουσίαση του έργου ROAD CSR από το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης και υπεύθυνη έργου Κατερίνα Βλασάκη, και η παρουσίαση της μελέτης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας για τα αποτελέσματα της ΕΚΕ στην ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η παρουσίαση έγινε από τον Γιάννη Μαυρογιάννη, Οικονομολόγο MBA, Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο της Ανέλιξις Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. – Ανάδοχος Εταιρεία για την υποστήριξη υλοποίησης του έργου. Επίσης η Κατερίνα Ρουσάκη στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης και υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για την ενσωμάτωση της ΕΚΕ στην Περιφέρεια Κρήτης και το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης για την ΕΚΕ.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους επί του Σχεδίου Δράσης και αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση της έννοιας της ΕΚΕ καθώς και την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για την ενσωμάτωση της ΕΚΕ στην καθημερινή τους λειτουργία. Στη συζήτηση συμμετείχαν, στελέχη της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού & της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, του ΟΑΕΔ, ιδιώτες επιχειρηματίες & ερευνητές. Η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις επιχειρήσεις θα συνεχιστεί προκειμένου το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση της ΕΚΕ να ενσωματώσει όσο το δυνατό περισσότερες προτάσεις που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης.

 Περισσότερες Πληροφορίες για το έργο: Κατερίνα Βλασάκη (avlasaki@crete.gov.gr) & Κατερίνα Ρουσάκη (krousaki@crete.gov.gr).
 

Κρήτη

Μινωικές Γραμμές: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της απεργίας

μινωικές γραμμές

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 (από 00:01 έως 24:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθούν, ως ακολούθως:

ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΗΤΗΣ

Α. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, τα πλοία H/S/Fs FESTOS PALACE & KNOSSOS PALACE θα αναχωρήσουν τόσο από το λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ → H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου, ώρα: 21:30.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ → H/S/F KNOSSOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, μόλις επιτραπεί ο απόπλους.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται έγκαιρα στο λιμάνι του Πειραιά, προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης του πλοίου.

Β. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, τα πλοία H/S/Fs FESTOS PALACE & KYDON PALACE θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια της Σούδας και του Πειραιά αντίστοιχα, σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ → H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι της Σούδας, ώρα: 18:00.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ → H/S/F KYDON PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, μόλις επιτραπεί ο απόπλους.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται έγκαιρα στo λιμάνι του Πειραιά, προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης του πλοίου.

ΓΡΑΜΜΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ (ΑΓΚΩΝΑΣ)

Α. ΑΓΚΩΝΑ – ΠΑΤΡΑ (Zeus Palace)

Τo δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι της Αγκώνας με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας, δεν επηρεάζεται και θα εκτελεσθεί κανονικά.

Β. ΑΓΚΩΝΑ – HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (Μ/V Venezia)

Τα δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι της Αγκώνας με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δεν επηρεάζεται και θα εκτελεσθεί κανονικά.

Γ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (M/V Florencia)

16.06.2021 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ

Αναχώρηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 16.06.2021 στις 23:59 (με τη λήξη της απεργίας), με προορισμό το λιμάνι της Αγκώνας, με άφιξη την Πέμπτη 17.06.2021, στις 20:00 (τοπική ώρα).

17.06.2021 ΑΓΚΩΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση από το λιμάνι της Αγκώνας, την Πέμπτη 17.06.2021 στις 22:00 (τοπική ώρα), με προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας με άφιξη στις 19:00 και της Ηγουμενίτσας με άφιξη στις 20:30, την Παρασκευή 18.06.2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810 330198, Πειραιάς: 210 4145744, 210 4080028 Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12 Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα: 26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης

Αυτός είναι ο 35χρονος Κρητικός που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα