Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Παράταση στις εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

παιδικός σταθμός

Παράταση -έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021- στις εγγραφές για τη νέα σχολική περίοδο 2021 - 2022, στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνου» καθώς επίσης και στους Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΔΗΡ και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (ΚΔΑΠ).

Οι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης (www.rethymno.gr), όπου άμεσα, θα λαμβάνουν και γνώση της μοριοδότησής τους -με απόλυτη διαφάνεια και τάξη- κατά την εγγραφή των παιδιών τους. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, θα  συνεχίσει τη λειτουργία του και φέτος -για δεύτερη συνεχή χρονιά- και το Τμήμα ΑΜΕΑ το οποίο εντάσσεται στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

- Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Παπούρα Μυσσιρίων - Ρέθυμνο. Τηλ.: 28310 22759.
- Β΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός, Καντανολέοντος 10 - Ρέθυμνο. Τηλ.: 28310 51005.
- Βρεφικός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Τμήμα ΑΜΕΑ Μαρκέλου 25 Μασταμπάς - Ρέθυμνο. Τηλ.: 28310 22809.
- Παιδικός Σταθμός Επισκοπής, Επισκοπή - Ρεθύμνου. Τηλ.: 28310 61470.
- Παιδικός Σταθμός Ατσιποπούλου, Ατσιπόπουλο - Ρεθύμνου. Τηλ.: 28310 31110.
- Βρεφονηπιακός Σταθμός Λούτρας, Λούτρα - Ρεθύμνου. Τηλ.: 28310 74599.
- Παιδικός Σταθμός Δελφινάκια, Βερνάδου 18 - Ρέθυμνο. Τηλ.: 28310 57748.
- Παιδικός Σταθμός Αρμένων, Αρμένοι - Ρεθύμνου. Τηλ.: 28310 41189.
- Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων (ΚΔΑΠ). Τηλ.: 28310 51172, 28310 42551 και E -mail στο: kdap@rethymno.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Λασίθι: Επέκταση ωραρίου λειτουργίας από τον ΕΟΔΥ

Σε ποιούς δήμους ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς

Ρέθυμνο: Τα δενδρύλλια κάνναβης και τα όπλα τον "έστειλαν" φυλακή - φώτο

Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Συνάντηση προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου με τον Αστυνομικό Διευθυντή

Συνάντηση Ε.Σ Χανίων με τον Αστυνομικό Δ/ντή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/7/21 και ώρα 11 το πρωί συνάντηση του προεδρείου του Ε.Σ. Χανίων με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λυμπινάκη Γεώργιο για τρέχοντα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της πόλης  και πάντα σε συνεννόηση με τον σύλλογο της παλαιάς πόλης και τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί.

Αφορμή στάθηκε το δυσάρεστο γεγονός που έγινε πριν μερικές μέρες στο λιμάνι των Χανίων όπου και απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ καταστηματαρχών και Ρομά που ευρίσκονταν στην περιοχή.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και τα αιτήματα που ζητήθηκαν και συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

Πεζές περιπολίες στην παλαιά πόλη ώστε να καθιερωθεί το αίσθημα της ασφάλειας τόσο στα καταστήματα όσο και στους επισκέπτες της πόλης μας.

Περιπολίες τις νυχτερινές ώρες (12.00-06.00) στην παλαιά πόλη και στον κάτωλα-στιβανάδικα-χάληδων καθότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμών και μικροζημιών ειδικά από μεθυσμένους τουρίστες και όχι μόνο.

Περιορισμός της επαιτείας στην πόλη  ειδικά στο λιμάνι και στις γύρω περιοχές καθότι το φαινόμενο έχει ενταθεί με πολύ αρνητικό αντίκτυπο για την πόλη μας. Μάλιστα τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν φτάσει και σε οριακό σημείο με την απειλή σύγκρουσης με καταστηματάρχες να είναι πλέον στα όρια.

Περιορισμός των αυτοκινήτων και μηχανακιών σε περιοχές που ρητά απαγορεύεται ειδικά μάλιστα σε ώρες που υπάρχει πολύς πεζός κόσμος ,με οικογένειες και παιδιά. Η απειλή ατυχήματος είναι πλέον ορατή.

Καθαρισμός πλατειών πέριξ του κέντρου με φαινόμενα επαιτείας και απειλών σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πεζούς και παραεμπόριο

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, ο κ. Λυμπινάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα αιτήματα  και θα κάνει ότι μπορεί ώστε να εφαρμοστούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασή Γωνιά: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Κρήτη: Χειροπέδες σε 36χρονο για τη φωτιά που σήκωσε το πόδι την Πυροσβεστική