Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Συνέλαβαν πολεοδόμο και πολιτικό μηχανικό - Ήθελαν ...λάδωμα για άδεια δόμησης

φακελάκι

Στοιχεία απύθμενου θράσους και κυνισμού περιέχει η υπόθεση σύλληψης ενός πολεοδόμου σε υπηρεσία της Κρήτης κι ενός πολιτικού μηχανικού, που σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, απαίτησαν κι έλαβαν το ποσό των 500 ευρώ, για να μετατρέψουν σε κανονική, προσωρινή άδεια δόμησης.

Μεταξύ άλλων, ενισχυτικών της απαίτησης που φέρονται πως προέβαλαν για το γρηγορόσημο, ήταν ο ισχυρισμός από πλευράς υπαλλήλου της πολεοδομίας πως "όλοι τα παίρνουν, το ίδιο κι εγώ...".

Πληροφορίες του ekriti.gr αναφέρουν πως η συλληψη έγινε στο Ρέθυμνο αλλά την υποθεση εχει αναλάβει το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι χθες και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα ωστόσο σήμερα θα περνούσαν το κατώφλι των Δικαστηρίων προκειμένου να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Κρήτη

Κρήτη: Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες - Επεκτείνεται η μεγάλη φωτιά

Φωτό αρχείου

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στους δύο δήμους του νομού Χανίων Κανδάνου και Σελίνου και σήμερα Κισσάμου που από χθες έχει σημάνει "κόκκινος" συναγερμός εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ.Τάσο Κουρουπάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Ωστόσο οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επίγειων και εναέριων έχουν φέρει αποτέλεσμα καθώς η πυρκαγιά οριοθετήθηκε στην περιοχή Μουστάκο του δήμου Κανδάνου Σελίνου απ όπου ξέσπασε χθες ωστόσο έχει επεκταθεί σήμερα στο Δήμο Κισσάμου στην περιοχή Εννιά χωριά πάνω δηλ από το Ελαφονήσι.

'Οπως είπε ο κ. Κουρουπάκης οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο του μεγάλου αριθμού των πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που μετέχουν στην κατάσβεση ενώ και σήμερα επιχειρούν από αέρος τα δύο ελικόπτερα Σινούκ πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα από το μετεωρολογικό δελτίο τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τις επόμενες ημέρες αφού προβλέπεται διατήρηση των ισχυρών ανέμων και υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Τος τελευταίες ώρες κάτοικοι πολλών οικισμών προσπαθούν και εκείνοι να σώσουν τα σπίτια του πολλά από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές ενώ έχουν καεί ελαιόδεντρα και μελίσσια.

Χθες εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν και ασφαλές σημείο. Για προληπτικούς λόγους κλήθηκαν να απομακρυνθούν παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία του Κεδρόδασους ενώ στην κατάσβεση παίρνουν μέρος και υδροφόρες που έχουν διαθέσει οι δήμοι και η Περιφέρεια καθώς και και πολλά μηχανήματα