Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Συνέλαβαν πολεοδόμο και πολιτικό μηχανικό - Ήθελαν ...λάδωμα για άδεια δόμησης

φακελάκι

Στοιχεία απύθμενου θράσους και κυνισμού περιέχει η υπόθεση σύλληψης ενός πολεοδόμου σε υπηρεσία της Κρήτης κι ενός πολιτικού μηχανικού, που σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, απαίτησαν κι έλαβαν το ποσό των 500 ευρώ, για να μετατρέψουν σε κανονική, προσωρινή άδεια δόμησης.

Μεταξύ άλλων, ενισχυτικών της απαίτησης που φέρονται πως προέβαλαν για το γρηγορόσημο, ήταν ο ισχυρισμός από πλευράς υπαλλήλου της πολεοδομίας πως "όλοι τα παίρνουν, το ίδιο κι εγώ...".

Πληροφορίες του ekriti.gr αναφέρουν πως η συλληψη έγινε στο Ρέθυμνο αλλά την υποθεση εχει αναλάβει το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι χθες και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα ωστόσο σήμερα θα περνούσαν το κατώφλι των Δικαστηρίων προκειμένου να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Κρήτη

Κρήτη: Τον συνέλαβαν για την πυρκαγιά

πυρκαγια

Χειροπέδες φόρεσε την Πέμπτη (23/1) από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 78χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε έκταση 2,5 στρεμμάτων με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλάτος του Δήμου Κισσάμου Χανίων.

Ο 78χρονος ομολόγησε την πράξη του και κατ’ εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου προχώρησε στον σχηματισμό Δικογραφίας και για τρεις ακόμα πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις 22-01-20, στις περιοχές Δραπανιάς Κισσάμου, στο χωριό Κάντανος και στην περιοχή  Σπίνα του Δήμου Καντάνου Σελίνου, των οποίων τα αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.