Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Συνέλαβαν 63χρονο για τη φωτιά στο χωράφι
fotia.jpg
 clock 09:07 | 09/07/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Ενας 63χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Καμπανός του δήμου Ρεθύμνου η οποία εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα.
 
Ο άνδρας θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τους θερινούς μήνες:
 
Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
 
Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis