Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Ρεθύμνης: Συμβάσεις για την αποκατάσταση δρόμων

σύμβαση

Συνεχίζονται οι αναθέσεις εργασιών αποκατάστασης δημοτικών οδικών δικτύων και υποδομών σε πληγείσες από τη θεομηνία του Νοεμβρίου 2020 περιοχές του Ρεθύμνου, σε ανάδοχους εργολάβους.

Σήμερα (25/10/21) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υπέγραψε τρεις ακόμη συμβάσεις, συνολικού ύψους 1.300.000 €, οι οποίες αφορούν Οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου, της Δ.Ε Λαππαίων και της Δ.Ε Νικηφόρου Φωκά Δήμου Ρεθύμ+νης, όπου θα εκτελεστούν έργα καθαρισμού και ασφαλτόστρωσης δημοτικών οδών, αποκατάστασης γεφυρών κατασκευής τοίχων αντιστήριξης πρανών κ.α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρώτη σύμβαση (ύψους 500.000€), θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας δημοτικών οδών και υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στους οικισμούς Αρχαία Ελεύθερνα, Καβούσι, Χάρκια καθώς και σε γειτονικούς τους, πληγέντες από τις πλημμύρες, Οικισμούς.

Η δεύτερη σύμβαση (ύψους 400.000€) αφορά αποκατάσταση δρόμων και έργα υποδομής στη Δημοτική Ενότητα Λαππαίων του Δήμου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στους Οικισμούς: Επισκοπή, Καρωτή καθώς και σε οικισμούς που βρίσκονται δίπλα στους προαναφερόμενους και χρήζουν ανάλογων παρεμβάσεων.

Τέλος, με την τρίτη σύμβαση (ύψους 400.000€) θα εκτελεστούν αντίστοιχα έργα στη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου Φωκά του Δ.Ρ. και συγκεκριμένα στους οικισμούς: Βελονάδο, Άγιος Κων/νος, Ζουρίδι καθώς και σε γειτνιάζοντες σε αυτούς οικισμούς .

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: "Όχι" από τους επικεφαλής των παρατάξεων στη συνάντηση για αύξηση των δημοτικών τελών

Φώφη Γεννηματά: Μεσίστια η ελληνική σημαία στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ -Συρρέουν τα στελέχη (φώτο)

Παγκρήτια Τράπεζα και Τράπεζα Χανίων ενώνουν τις δυνάμεις τους

Κρήτη

Λασίθι

Δήμος Ιεράπετρας: Αποκαθίσταται η βατότητης της περιφερειακής οδού Μουρνιών

Ιεράπετρα

Σύμβαση προϋπολογισμού 58.000€ για την αποκατάσταση της βατότητας στην περιφερειακή οδό της Κοινότητας των Μουρνιών υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη και του πρώην Προέδρου της Κοινότητας, κ. Εμμανουήλ Δαμασκηνάκη. Οι εργασίες αφορούν επεμβάσεις για την επισκευή και την αποκατάσταση της βατότητας τμήματος μήκους 750 μ που σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση με διαβρωμένα και αποσαθρωμένα τμήματα ασφαλτόστρωσης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κος Καλαντζάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης κρισιμότητας για την ευρύτερη περιοχή που αποτελούσε απαίτηση των κατοίκων εδώ και χρόνια.

Ως Δημοτική Αρχή καταγράψαμε την ανάγκη που υπήρχε και με τη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας μελετήσαμε, πήραμε τις εγκρίσεις, διεκδικήσαμε την χρηματοδότηση του έργου, το δημοπρατήσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης.

Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση και κυκλοφορία προς την ευρύτερη περιοχή διευκολύνοντας τις μετακινήσεις και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων μετά την όπερα

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε πελάτες που δεν φορούσαν μάσκα

 

 

ESPA BANNER