Κρήτη

Ρέθυμνο

Δ. Ρεθύμνης: Δωρεάν διανομή στην Παλιά Πόλη 700 μικρών κάδων για συμβατικά και ανακυκλώσιμα απορρίμματα

μικροι καδοι

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης η διανομή 700 περίπου μικρών κάδων απορριμμάτων για κοινά απορρίμματα (πράσινα καδάκια) και για ανακυκλώσιμα (μπλε καδάκια), στις οικίες και τα εμπορικά καταστήματα της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Τα συγκεκριμένα καδάκια, προφέρονται δωρεάν στους συμπολίτες κατοίκους κι επιχειρηματίες του Ιστορικού Κέντρου, προκειμένου να τοποθετούν σε αυτά τα αντίστοιχα απορρίμματα του ώστε να ακολουθεί η συλλογή τους πόρτα – πόρτα, από την Υπηρεσία. Για τη σωστή χρήση τους, για τις ώρες και ημέρες αποκομιδής αλλά και την αναγκαιότητα τους προκειμένου να διατηρείται, με τη συμβολή όλων, η καλαισθησία και η καθαριότητα στην Παλιά Πόλη, προηγήθηκε ενημέρωση σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λελεδάκης και η Υπηρεσία Καθαριότητας επισημαίνουν για μία ακόμα φορά στους συμπολίτες την ανάγκη υποχρεωτικής τήρησης και σεβασμού του προγράμματος, ώστε να απαλειφθεί το δυσάρεστο φαινόμενο της άκαιρης εναπόθεσης σάκων απορριμμάτων στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, το οποίο αφενός δημιουργεί ανθυγιεινές εστίες και αφετέρου υποβαθμίζει και
προσβάλλει την αισθητική της Παλιάς Πόλης, των κατοίκων κι επισκεπτών της.

Επιδίωξη του Δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας του είναι η σύμπραξη και η συνεργασία με τους δημότες επ’ ωφελεία όλων και όχι η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι στη διάθεση όλων στα τηλ 28310 67940, 40977 και 40978.

ειδησεις σημερα

ΗΠΑ: Εξιτήριο Βαρθολομαίου από το νοσοκομείο

Ηλεκτρική Διασύνδευση Χανίων - Πελοποννήσου: Αρχαιολογικές έρευνες σε ναυάγιο

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς

Κρήτη

Λασίθι

Δήμος Ιεράπετρας: Αποκαθίσταται η βατότητης της περιφερειακής οδού Μουρνιών

Ιεράπετρα

Σύμβαση προϋπολογισμού 58.000€ για την αποκατάσταση της βατότητας στην περιφερειακή οδό της Κοινότητας των Μουρνιών υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη και του πρώην Προέδρου της Κοινότητας, κ. Εμμανουήλ Δαμασκηνάκη. Οι εργασίες αφορούν επεμβάσεις για την επισκευή και την αποκατάσταση της βατότητας τμήματος μήκους 750 μ που σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση με διαβρωμένα και αποσαθρωμένα τμήματα ασφαλτόστρωσης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κος Καλαντζάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης κρισιμότητας για την ευρύτερη περιοχή που αποτελούσε απαίτηση των κατοίκων εδώ και χρόνια.

Ως Δημοτική Αρχή καταγράψαμε την ανάγκη που υπήρχε και με τη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας μελετήσαμε, πήραμε τις εγκρίσεις, διεκδικήσαμε την χρηματοδότηση του έργου, το δημοπρατήσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης.

Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση και κυκλοφορία προς την ευρύτερη περιοχή διευκολύνοντας τις μετακινήσεις και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων μετά την όπερα

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε πελάτες που δεν φορούσαν μάσκα

 

 

ESPA BANNER