Κρήτη

Λασίθι

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Να μην κλείσει το ΤΕΙ της Ιεράπετρας

ΤΕΙ Ιεράπετρας

Να μην κλείσει το ΤΕΙ της Ιεράπετρας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου με δελτίο τύπου που εξέδωσε. "Είναι ένα ακόμα πλήγμα στην πόλη της Ιεράπετρας αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλο το Λασίθι που γίνεται ακόμα «φτωχότερος συγγενής» της κατανομής στην Κρήτη", αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προωθήσει την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι για να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση ιδίως στους κλάδους που αυτός ο τόπος πρωτοπορεί.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η εξαίρεση του Τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας από τα τμήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι εξαιρετικά αρνητική. Παρά τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη για να επανενταχθεί στα μηχανογραφικά του Υπουργείου Παιδείας, δεν υπήρξε θετική εισήγηση εκ μέρους του ΤΕΙ Κρήτης.

Είναι ένα ακόμα πλήγμα στην πόλη της Ιεράπετρας αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλο το Λασίθι που γίνεται ακόμα «φτωχότερος συγγενής» της κατανομής στην Κρήτη.

Το κόστος λειτουργίας είναι τόσο χαμηλό που δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αρνητική εισήγηση και σίγουρα θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις. Είναι φανερό ότι θα χρειαστεί μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια, προς πολλές κατευθύνσεις, για να καταφέρουμε να διορθώσουμε τις καταστροφές που προκάλεσε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του κ. Αρβανιτόπουλου και οι πολιτικές του κ. Λοβέρδου, αλλά και για να πείσουμε για τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Λασίθι.

Ζητάμε από το ΤΕΙ Κρήτης,

να επανεξετάσει τις δυνατότητές του για να επαναλειτουργήσει σταδιακά το Τμήμα στην Ιεράπετρα και να εντάξει συνολικά το Λασίθι στους σχεδιασμούς του.

Από το Υπουργείο Παιδείας,

1) να συνυπολογίσει τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που έχει για την Ιεράπετρα η λειτουργία του Τμήματος με βάση και τις προηγούμενες επιδόσεις.

2) στα πλαίσια της δημιουργίας του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας, να προωθήσει την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι για να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση ιδίως στους κλάδους που αυτός ο τόπος πρωτοπορεί».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που έκαναν ποδήλατο - Σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Η βόλτα με τα ποδήλατα για δύο ανήλικους στο Ηράκλειο παρολίγο να τους βγεί "ξινή" καθώς τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στις Μεσαμπελιές και συγεκριμένα στην οδό Ετεάρχου όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τα ποδήλατα που οδηγούσαν δύο 11χρονοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ενώ εκλήθη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τους ανήλικους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που εφημερεύει.

Προανάκριση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.

Τροχαίο και στα Χανιά

Εξάλλου 4 άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε άλλο τροχαίο που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβρού στα Χανιά ότι δύο ιχ συγκρούστηκαν μεταξύ τους για άγνωστη αιτία

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε στο ΙΤΕ η υπερσύγχρονη μονάδα απεικόνισης - Τέταρτη στον κόσμο