Κρήτη

Λασίθι

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Συνάντηση Καλαντζάκη με το Μακράκη

Τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Μακράκη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεδίωξε την εν λόγω συνάντηση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και των πρωτόγνωρων ισχυουσών συνθηκών λόγω πανδημίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και για πιθανές ανάγκες ή δυσκολίες που έχουν προκύψει.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Μακράκη για το σύνολο των εργασιών που υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Ιεράπετρας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο κτιριακών συντηρήσεων και επισκευών όσο και σε προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ευχαριστώ τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μακράκη για τη σύμπνοια απόψεων και για την άκρως παραγωγική συνεργασία.

Ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε συνεχώς δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα φροντίζοντας να προσφέρουμε τις βέλτιστες εκπαιδευτικές συνθήκες και να δρομολογούμε λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν. 

Με τήρηση των μέτρων, με υπομονή και προσαρμοστικότητα συμπορευόμαστε και υπό τις τρέχουσες ιδιάζουσες συνθήκες με μαθητές και εκπαιδευτικούς για μία ομαλή και παραγωγική σχολική χρονιά για τα παιδιά του Δήμου Ιεράπετρας.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Αγροτικές επιδοτήσεις

Μία ημέρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου, θα πιστωθεί η προκαταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών ελαιοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, λόγω του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί για αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η πληρωμή όπως είχε γράψει το ekriti, επρόκειτο να γίνει αύριο 27 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρωνας Χιλετζάκης.

Όσοι έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά τις 12 μπορούν με την κάρτα τους μέσω ATM να δούν ή να πάρουν τα χρήματα, σε διαφορετική περίπτωση, όσοι παραγωγοί έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες εκτός Πειραιώς, θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, είτε στα γκισέ, είτε στα ΑΤΜ, δεδομένου ότι μεσολαβεί η αργία με τον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, της 28ης Οκτωβρίου.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 650.000 και πλέον δικαιούχων θα ανέρχεται σε 600 με 650 εκατ. ευρώ, θα αφορά δε περίπου το 70% της βασικής τους ενίσχυσης. Το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021, δηλαδή το 30% της βασικής, συν το πρασίνισμα, συν το μπόνους γεωργών νεαρής ηλικίας, πρόκειται να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση γυναίκα - Το ΙΧ της έπεσε σε γκρεμό

Κρήτη: Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της πόλης

ESPA BANNER