Κρήτη

Λασίθι

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

eforeia-arxaiothwn.jpg

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου επισκέφτηκε εχθές ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης λόγω της έγκρισης χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια Κρήτης για την έναρξη εργασιών σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ιεράπετρας.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που αφορούν στην επισκευή και συντήρηση της οικίας του Ναπολέοντα, στην επισκευή του κτιρίου αρχαιολογικής συλλογής της Ιεράπετρας, στην προστασία και ανάδειξη του φρουρίου του Καλέ και στις ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο, στους αρχαιολογικούς χώρους του Μύρτους και στη νήσο Χρυσή.

Όπως τόνισε ο κ.Καλαντζάκης:

«Διατηρώντας την άριστη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου έχουμε ήδη δρομολογήσει έργα και παρεμβάσεις για την ανάδειξη σημείων Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ιεράπετρας.

Ως αποτέλεσμα της σύνταξης των μελετών από τον Δήμο Ιεράπετρας, της ωρίμανσής τους σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, της έγκαιρης διευθέτησης γραφειοκρατικών διαδικασιών και της χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε τα έργα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.» 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αντιστάθηκαν αλλά η ΕΛΑΣ τους συνέλαβε για τις κλοπές

αυτοκινητο κλοπη

Εξιχνιάστηκαν, τρείς (3) υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε Ι.Χ αυτοκίνητα, στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών

Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι κατά την διάρκεια του ελέγχου τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Αφαίρεσαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, 250 λίρες Αγγλίας, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είδη ρουχισμού, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγραφα

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν χθές, 12.06.2021 το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, τρείς (3) υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα που διαπράχθηκαν σε περιοχή του Δήμου Χανίων. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την 05.06.2021 έως και την 10.06.2021 άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν συνολικά από τρία (3) Ι.Χ αυτοκίνητα το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, 250 Λίρες Αγγλίας, τρείς (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop), είδη ρουχισμού, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν διαπράξει τις εν λόγω κλοπές.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Χανίων ο ένας εκ των αλλοδαπών και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, όπου εντοπίστηκε και ο έτερος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι κατά την διάρκεια του ελέγχου τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (φωτο)

Ηράκλειο: 19χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία

Δήμος Χερσονήσου: Βρήκαν πάνω του κοκαΐνη