Κρήτη

Λασίθι

Με τους αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου ο Μανώλης Θραψανιώτης

Θραψανιωτης αγροτες

Το Οροπέδιο Λασιθίου επισκέφτηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου,  σε προγραμματισμένη συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου. 
Μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
Στη συζήτηση, που έγινε παρουσία και του Δημάρχου κ. Γιάννη Στεφανάκη, παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Οροπεδίου Λασιθίου, εκπρόσωποι των επαγγελματιών αλλά  και  αρκετοί νέοι αγρότες.
Χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν ο  ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος.
Συζητήθηκαν σε βάθος το φορολογικό  και το ασφαλιστικό,  ο μικρός κλήρος και η ανάγκη για αναδασμό, οι εργάτες γης και το εργόσημο, τα προβλήματα των ζημιών και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, καθώς το μεγάλο υψόμετρο και οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν συχνά καταστροφές. Κυρίως όμως εκφράστηκε  η διάθεση τους, παρά τις  δυσκολίες  και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν, να προσπαθήσουν και να επιμείνουν  στην προσπάθεια για παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Ο προβληματισμός και η αγωνία ήταν έκδηλη ιδιαίτερα  από τους νέους αγρότες που ζήτησαν την παρέμβαση του Μανόλη Θραψανιώτη ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορέσουν να παραμείνουν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. 
Ο Βουλευτής από την μεριά του  αναγνώρισε ότι πολλά από τα ζητήματα είναι υπαρκτά και χρειάζεται να δοθούν λύσεις. Έδωσε   επίσης απαντήσεις σε ζητήματα που τέθηκαν. Διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα θέματα υπήρχε ελλιπής ενημέρωση, και επεσήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια για παραπέρα ενημέρωση από αρμοδίους φορείς.
Τόνισε επίσης ότι σε ζητήματα στα οποία μπορεί να παρέμβει θα το κάνει, και έκανε αναφορά στην αλλαγή ζώνης σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, στην προσπάθεια για την παραχώρηση του Ειρηνοδικείου και κυρίως τις συντονισμένες προσπάθειες  για να  δρομολογηθούν τα αρδευτικά δίκτυα, ένα πολύ σημαντικό έργο για την αξιοποίηση των λιμνοδεξαμενών που έμεναν αχρησιμοποίητες αρκετά χρόνια.
Τέλος επεσήμανε ότι χρειάζεται να συμβάλλουν και οι ίδιοι  με τις προτάσεις τους και σε συνεργασία από κοινού, να προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κρήτη

Κρήτη: Πυκνώνουν οι τηλεφωνικές απάτες - Τι δικαιολογίες χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

τηλεφωνική απάτη

Πυκνώνουν οι καταγγελίες πολιτών που αφορούν σε προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης, με στόχο την απόσπαση υψηλών χρηματικών ποσών από επιτήδειους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία, οφειλές στην εφορία ή στην τράπεζα αλλά και την αποδοχή κληρονομιάς!

Θύμα απάτης κάτοικος της Βιάννου

Υπόθεση απάτης  εξιχνιάστηκεαπό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, κατηγορούμενου για το αδίκημα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, χθες  το πρωί άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού ιδρύματος, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει σε λογαριασμό που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 8.600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον εν λόγω αλλοδαπό, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Απάτη και στο Δήμο Φαιστού

Μετά την περίπτωση της Βιάννου, ένα ακόμα περιστατικό εξαπάτησης που σημειώθηκε στο Δήμο Φαιστού έγινε γνωστό μέσα από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, απατεώνας τηλεφώνησε σε κάτοικο της περιοχής, παριστάνοντας στο τηλέφωνο τον υπάλληλο τράπεζας, κατάφερε κι έπεισε το θύμα του, να του καταβάλει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε!

Μάλιστα, για να μη γίνει αντιληπτή η απάτη του, μηχανεύτηκε πως δήθεν απουσίαζε από την τράπεζα για εξωτερικές δουλειές και συμφώνησε με το θύμα του να συναντηθούν σε συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να του δώσει τα δήθεν δικαιολογιτικά έγγραφα, αφού όμως πρώτα θα είχε περάσει από την τράπεζα να καταβάλει τα λεφτά.

Όταν ο ανυποψίαστος πολίτης έφτασε στο ραντεβού αντιλήφθηκε πως ο δήθεν τραπεζικός υπάλληλος δεν είχε σκοπό να εμφανιστεί και όταν άρχισε να του τηλεφωνεί συνειδητοποίησε πως ότι το τηλέφωνο δε λειτουργούσε κι ότι είχε πέσει θύμα απάτης!

Μια δεύτερη καταγγελία από το Τυμπάκι

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, πληροφόρηση υπάρχει και για ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Τυμπάκι.

Άγνωστος, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι η γυναίκα δικαιούταν να λάβει τα αναδρομικά ποσά του θανόντος συζύγου της, προσπάθησε να την πείσει να καταβάλει στην τράπεζα το ποσό των 12.000 ευρώ προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η ηλικιμένη γυναίκα υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, και ενημέρωσε τα παιδιά της και κατόπιν την αστυνομία για το ύποπτο τηλεφώνημα που έλαβε.

Φαίνεται πάντως, πως οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι απατεώνες ποικίλλουν ανάλογα με την περίσταση, γεγονός που μαρτυρά ότι ενδεχομένως δρουν οργανωμένα, έχοντας συλλέξει πληροφορίες και ξέροντας που στοχεύουν.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά  και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

-να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

- να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Ειδήσεις σήμερα

Ρέθυμνο: Μέτρα προστασίας για τα σχολεία ζητά η Ένωση Γονέων και Μαθητών

Σήφης Βαλυράκης: Το στοιχείο - κλειδί για τη διαλεύκανση του θανάτου του

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς