Κρήτη

Λασίθι

Με επιτυχία το 2ο Εργαστήριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στον Αγ. Νικόλαο

1_29.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Εργαστήριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό κτήριο της Π.Ε. Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.  Η δράση οργανώθηκε από το Εργαστήριο Φύλου του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.  Κύριος εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Στέλιος Τσιουδάκης, στέλεχος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Επιμορφωτής Ενηλίκων, ενώ σχετική παρέμβαση έκανε και η Ολυμπία Καρέτσου-Κουτουλάκη , Συντ. Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Ενηλίκων.  Την έναρξη του σεμιναρίου χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης ενώ στις εργασίες συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ανδρουλάκης. 

Δυναμική συμβολή στην επιτυχία του εργαστηρίου είχε ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με την κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των μελών του. Παρούσες στο εργαστήριο ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Πιτσικάκη και η Αντιπρόεδρος Εβελίνα Μπάκιντα. 

Οι θεματικές που καλύφτηκαν στο σεμινάριο αφορούσαν οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, βασικές αρχές λειτουργίας και νομικές μορφές επιχειρήσεων, βασικά εργαλεία λογιστικής, επικοινωνία, μάρκετινγκ και αξιολόγηση δεξιοτήτων, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές γυναικείας επιχειρηματικότητας της περιοχής. 

Το Εργαστήριο έδωσε στις συμμετέχουσες πέρα από πρακτικές γνώσεις και εκπαιδευτικό υλικό την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και προτάσεων και κυρίως για περαιτέρω επιχειρηματική δικτύωση. Επίσης τέθηκαν οι βάσεις για γόνιμες μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, των γυναικών επιχειρηματιών και του Εργαστηρίου Φύλου. 

Αντίστοιχες δράσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Κρήτης. 

Την Προγραμματική Σύμβαση, «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020» υποστηρίζουν, το Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, το Εργαστήριο Φύλου του Τμήματος Κοινωνιολογίας και το Τμήμα Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.   

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Που θα λειτουργήσει ο πρώτος νόμιμος οίκος ανοχής

οίκος ανοχής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για την αδειοδότηση του πρώτου νόμιμου οίκου ανοχής στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τον πρώτο οίκο ο οποίος θα λειτουργεί με την προβλεπόμενη άδεια που απαιτείται, μετά και την ψήφιση του νέου νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες ελέγχεται από την υγειονομική υπηρεσία ενώ τις επόμενες, αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές για την αδειοδότησή του.

Το κτίριο που θα στεγάσει τον συγκεκριμένο οίκο δεν θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, κάτι που προβλέπει ο νέος νόμος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος οίκος ανοχής βρίσκεται επί της Ηρακλείου - Μοιρών, πολύ κοντά στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το "άνοιξε - κλείσε" με τους υφιστάμενους οίκους στο Ηράκλειο με τη τις Αρχές από τη μία να τους σφραγίζουν λόγω έλλειψης αδείας και από την άλλη εκείνοι να ανοίγουν ξανά...

Γ.Π.