Κρήτη

Λασίθι

Διεθνής μητρόπολη της Κρήτης η αρχαία Ιεράπυτνα

20130401152607arch.ierapetras2.jpg

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή η  Δεύτερη Συνάντηση Αρχαιολογικού και Ιστορικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται από την Παρασκευή στην Ιεράπετρα  στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας. Η συνάντηση πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης- Σητείας,του Δήμου Ιεράπετρας και του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα»

Κύρια ομιλία το Σάββατο το βράδυ ήταν του αρχαιολόγου Σκότ Scott Charles Gallimore, ο οποίος εκπόνησε το διδακτορικό του στην ρωμαϊκή Ιεράπετρα (2011, State University Nέας Yόρκης, Buffalo) και σήμερα διδάσκει ως καθηγητής στο πανεπ. Wilfrid Laurier του Τορόντο.
Ο τίτλος της ήταν «Η Ιστορία της Αρχαίας Ιεράπετρας: Η Διεθνής Μητρόπολη της Κρήτης». Εξίσου σημαντικές όμως ήταν  και οι ομιλίες για τις ανασκαφές στο Μικρό Θέατρο της Ιεράπετρας (Χρύσα Σοφιανού), για τις ενάλιες αρχαιότητες στα ύδατα πέριξ της νήσου Χρυσής (Δρ. Θεοτόκης Θεοδούλου), για την σημασία των ορεινών περιοχών της Ιεράπετρας κατά τη Μινωϊκή περίοδο (Δρ. Ιωάννης Παπαδάτος) για τα αρχαία ευρήματα στη νήσο Χρυσή (Δρ. Κωνσταντίνος Χαλικιάς), για τους αρχαιολογικούς δείκτες της σχετικής μεταβολής του επιπέδου θαλάσσης στην ακτή της Ιεράπετρας από τη Ρωμαϊκή περίοδο έως σήμερα (Δρ. Νικόλαος Μουρτζάς) – για να περιοριστώ στις ανακοινώσεις αρχαιολογικού περιεχομένου.

Το σημερινό πρόγραμμα

Κυριακή 18/06/2017
Συνεδριακός χώρος Κέντρου Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας   Δυνατότητες Ανάδειξης και Διαχείρισης των Μνημείων της Ιεράπετρας    Προεδρείο: Σκλάβος Μιχάλης – Σωμαράκης Γιώργος   10:30 – 10:40: Εισαγωγή Προεδρείου 10:40 – 10:50: Τζώνος Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 10:50 – 11:00: Σκαλτσά Ματούλα, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Μουσειολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης 11:00 – 11:10: Μαρκάκης Γιάννης – Εφέτης Δ.Δ. Η Νομοθεσία στη Δωρική Κρήτη 11:10 – 11:20: Σπυριδάκης Μιχάλης - Ψηφιακός Χαρτογράφος-Περιβαλλοντολόγος - Ειδικός στα γεωχωρικά δεδομένα - Υπάλληλος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου του Υπουργείου Πολιτισμού Ο γεωπολιτικός και στρατιωτικός ρόλο του λιμανιού της Ιεράπετρας στον Β’ Π. Πόλεμο. 11:20 – 11:30: Αικατερίνη Χατζάκη – Διδάκτωρ Ιστορίας Η Ιεράπετρα κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας 11:30 – 12:00: Κλαίρη Γιαννίρη - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Μουσειακές Σπουδές, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  Η δυναμική της σχέσης Μουσείου, Αρχαιολογικής Ανασκαφής και Τοπικής Κοινωνίας: προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας εθνογραφικής έρευνας στην Ιεράπετρα.   Συζήτηση -  Συμπεράσματα 12:30 – 13:30: Ο λόγος σε όλους στους καλεσμένους Προτάσεις – Επεξεργασία Θεμάτων

 

Κρήτη

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση εντόπισε φυτεία με περισσότερα από 1.000 χασισόδεντρα (Βίντεο)

Χασισοφυτεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών φυτείας με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε περιοχή του χωριού Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.

Πρόκειται για περίπου 1.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν σε ρυάκι και εκριζώθηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.09.2021) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σήμερα (23.09.2021) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και σε τρεις διαμορφωμένους χώρους μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Στην Εντατική ο 27χρονος - Τι λέει στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

ESPA BANNER