Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Μια ζεστή αγκαλιά για το νεογέννητο που εγκατέλειψε η μαμά του

βρέφος

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, φιλοξενείται ένα κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Η αλλοδαπή μητέρα του παιδιού, που ζει μόνιμα σε πόλη του Λασιθίου, αμέσως μετά τον φυσιολογικό τοκετό ανακοίνωσε στους γιατρούς την απόφασή της να μην κρατήσει το παιδί, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους.

Όπως είπε στο ekriti η διοικητής του νοσοκομείου Μαρία Σπινθούρη, επρόκειτο για μία συνειδητή επιλογή της γυναίκας και αφού εξετάστηκε και από ψυχίατρο, εφαρμόστηκε αμέσως η διαδικασία που ορίζεται από το νόμο και την υπόθεση ανέλαβαν η Εισαγγελία Λασιθίου με την Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου.

"Ο νόμος έχει απλοποιήσει την υιοθεσία οπότε δεν χρειάστηκε το νεογέννητο να μεταφερθεί σε ίδρυμα", δήλωσε η κα Σπινθούρη, προσθέτοντας ότι υπάρχει λίστα με τα ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι.

Οπως εκτιμά η διοικητής του νοσοκομείου, το κοριτσάκι θα δοθεί για υιοθεσία τις επόμενες ημέρες και θα βρει τη ζεστή αγκαλιά που δεν είχε, από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

 

Κρήτη

Στήριξη των δήμων για μελέτες έργων - Συνάντηση Κουράκη με Παπαδόγιαννη

Κουράκης - ΟΑΚ

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Άρη Παπαδογιάννη, επισκέφθηκε την Τρίτη 14/07/2020, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων.

Στην διάρκεια της συνάντησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο θέματα Ανάπτυξης που αφορούν ολόκληρη την Κρήτη, άπτονται κυρίως των αρμοδιοτήτων του Α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, με  έμφαση στους «αδύναμους» - σε τεχνικό επίπεδο - δήμους, οι οποίοι όπως τονίστηκε, «θα πρέπει να υποστηριχθούν».

Ιδιαίτερος λόγος έγινε ακόμη και για τον διευρυμένο ρόλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Π.Ε.Δ.Κρήτης, η οποία ούσα κι επίσημα μέτοχος του Ο.Α.Κ., συνεργάζεται πλέον στενά με την διοίκηση του οργανισμού, προς αυτή την κατεύθυνση, για πολύ σημαντικά αναπτυξιακής φύσεως ζητήματα, που αφορούν το νησί. 

Οι κύριοι Κουράκης και Παπαδογιάννης,  δεσμεύθηκαν για κοινή συνεδρίαση του Ο.Α.Κ. και της  Π.Ε.Δ.Κ. παρουσία όλων των δημάρχων της Κρήτης.  Τόνισαν δε με έμφαση, «την ανάγκη στενής συνεργασίας της Π.Ε.Δ.Κ. με τους Δήμους και τον Ο.Α.Κ., με κοινό στόχο  την υλοποίηση μιας σειράς έργων ανάπτυξης, υποδομών και διαχείρισης νερού, σε ολόκληρο το νησί».