Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Επισκέψεις στο υπό κατασκευή γηροκομείο

ierapetra.jpg

Το κτίριο που θα στεγάσει το γηροκομείο Ιεράπετρας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Γεωργαλάκη, του επιβλέποντα του έργου κ. Γεωργίου Βαρδάκη και του εργολάβου του έργου.

Η πρώτη φάση του έργου ανακαίνισης του γηροκομείου Ιεράπετρας, ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς και έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της δεύτερης και τελευταίας φάσης που περιλαμβάνει εργασίες αποπεράτωσης ώστε το κτίριο να είναι έτοιμο προς αξιοποίηση.

Ο Δήμαρχος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης περιηγήθηκαν στις πλήρως ανακαινισμένες και αναδιαμορφωμένες υποδομές και ενημερώθηκαν για το σύνολο των παρεμβάσεων και για τις εναπομείνασες εργασίες στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους που θα εξασφαλίσουν ένα πλήρως λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον φιλοξενίας με όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις και προδιαγραφές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε: 

«Η απόκτηση μιας σύγχρονης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων για το Δήμο Ιεράπετρας αποτελούσε για πάρα πολλά χρόνια επιτακτική ανάγκη. 

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που παρά τις δυσκολίες και τις μεγάλες απαιτήσεις του έργου προχωράμε πολύ γρήγορα ώστε σύντομα συνάνθρωποι μας τρίτης ηλικίας να βρουν στοργή και φροντίδα σε ένα φιλόξενο χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, λειτουργικότητας και ποιότητας.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, το σύλλογο των ατόμων τρίτης ηλικίας Ιεράπετρας και όλους όσους στήριξαν από την αρχή την προσπάθειά μας καθώς και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη συνεισφορά του σε όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού και της υλοποίησης του έργου και για τη συνολική του υποστήριξη στην προσπάθειά μας για εξασφάλιση νέων έργων στον Δήμο Ιεράπετρας.»

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε δημοτικό αστυνομικό από... "μαινόμενο" πολίτη! (βίντεο)

γιάννης κανναβάκης

Σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ πολίτη και δημοτικού αστυνομικού. Ο δημοτικός αστυνομικός Γιάννης Κανναβάκης μαζί με συνάδελφό του, κατέβηκαν χθες το μεσημέρι από το υπηρεσιακό όχημα έξω από τη Λότζια, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται καθημερινά.

Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από έναν πολίτη, ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό με τα δυο του χέρια και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπά με μπουνιές!

Παρενέβησαν ο συνάδελφός του καθώς και ένας καταστηματάρχης, προκειμένου να τον γλιτώσουν από τα χέρια μαινόμενου πολίτη, ο οποίος φώναζε και έβριζε για "μπατσοαστυνομία", "σύστημα" και το "εμβόλιο" και εκλήθη η αστυνομία.

Όπως είπε στο ekriti ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, στον δράστη είχε βεβαιωθεί πριν από μέρες, πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο μάλλον λειτούργησε ως "κόκκινο πανί".

Ο κ. Παττακός καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό, που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του δημοτικού αστυνομικού.

Με εντολή Εισαγγελέα ο δράστης οδηγήθηκε σε ψυχιατρική δομή, ενώ ο Γιάννης Κανναβάκης που ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά, έμεινε μέχρι αργά στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο