Κρήτη

Λασίθι

Ίδρυση νέας εθελοντικής ομάδας στην Ιεράπετρα

74881519_446266152967161_1998301347702636544_n.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές 16 Δεκεμβρίου η πρώτη συνάντηση εθελοντικών ομάδων, πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας.
Στόχος της συνάντησης, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η σύσταση ενός νέου φορέα προώθησης της ιδέας του εθελοντισμού και κυρίως υποστήριξης των ήδη υπαρχουσών εθελοντικών ομάδων.
Παρόντες στην εσπερίδα ήταν οι αντιδήμαρχοι κ. Χατζημαρκάκη και κ. Γεωργαλάκης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Λιμενικό Ταμείο κ. Γιώργος Ασπραδάκης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ. Αντώνης Πετράς και κ. Αργύρης Πανταζής, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Εθελοντές Διασώστες Κρήτης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το 1ο Σύστημα Προσκόπων, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Παχειάς Άμμου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιεράπετρας, ο Σύλλογος ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και πολιτισμού ''Ιεράπυτνα'', οι Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών, η εθελοντική ομάδα Ierapetra V2, εκπρόσωποι του Let’s do it Greece, η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας, η Ομάδα Αεροσφαίρισης, ο σύλλογος καφε-εστίασης, ο εμπορικός σύλλογος, ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ιεράπετρας ''Κρητικός Χορός'',ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Κουτσουρα, ο σύλλογος Αλιέων Παχειάς Άμμου, ο Σύλλογος Αλιέων Αγίου Ιωάννη, ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Αγίου Ιωάννη, Κεντριού, Βαϊνιάς, Πάνω Χωριού, Κάτω χωρίου, Θρυπτής, Ανατολής, Γρά-Λυγιάς, Σταυροχωρίου, Σελακάνου, Παχείας Άμμου, Μακρυλιάς, Σταυρού (Καπιστρίου), Καβουσίου, Μαλών, Ορεινού, Μεταξοχωρίου και Καλογέρων.
Έπειτα από τον χαιρετισμό που απηύθυναν η Αντιδήμαρχος κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Πάτερ Αθανάσιος Ταρλαντέζος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα. Μαρία Σακαδάκη και ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, τον λόγο πήρε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης.
Αναλύοντας τη σημαντικότητα και την αξία του εθελοντισμού στις μέρες μας, ανακοίνωσε και τη σύσταση της νέας εθελοντικής ομάδας για την Ιεράπετρα.

Η νέα εθελοντική ομάδα με όνομα “Γίνε εθελοντής για το περιβάλλον” σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Περιβάλλον του Δήμου Ιεράπετρας θα διοργανώνει εθελοντικές δράσεις γενικότερου περιβαλλοντικού περιεχομένου.
Ο κ. Αστροπεκάκης, έπειτα από τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Οι Γεραπετρίτες συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εθελοντικές δράσεις από όπου και αν προέρχονται και σε ό,τι κι αν αφορούν. Ακριβώς για αυτό το λόγο η δημοτική αρχή κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία αυτής της νέας δομής στο Δήμο της Ιεράπετρας.
Οφείλουμε να αποκτήσουμε όλοι ενδιαφέρον για τον εθελοντισμό ώστε η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο να είναι μεγαλύτερη και σημαντική.

Πάντα σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και την κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη και με την επιτροπή περιβάλλοντος και τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, η νέα εθελοντική ομάδα θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος με δράσεις όπως αναδασώσεις, καθαρισμούς και δενδροφυτεύσεις.»

 

Κρήτη

Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: Δωρεάν στάθμευση για τα τουριστικά λεωφορεία στο Ψυχρό

proedros_kontogiannis.jpg

Το ΔΣ της Δημοτικής Μονομετοχικής Επιχείρησης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ,’’Δίας’’, με απόφασή του επιτρέπει τη δωρεάν στάθμευση των οχημάτων των τουριστικών πρακτορείων στην πλατεία Ευρώπης που βρίσκεται στο Ψυχρό.

Με τον τουριστικό και γενικότερα επιχειρηματικό κλάδο να κλυδωνίζεται και φέτος εξαιτίας της πανδημίας,  η ‘’Δίας’’  με Πρόεδρο τον κο. Χάρη Κοντογιάννη δείχνει έμπρακτο και ενεργό ενδιαφέρον, αποφασίζοντας τη δωρεάν παραχώρηση θέσεων στάθμευσης στα οχήματα (λεωφορεία , mini bus) των τουριστικών εταιρειών-πρακτορείων που φτάνουν στην πλατεία, στις ρίζες του Δικταίου Άντρου .

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και η Μονομετοχική Επιχείρηση στηρίζουν για άλλη μια χρονιά με κάθε πρόσφορο τρόπο την τοπική οικονομία και αναδεικνύουν τον φιλόξενο χαρακτήρα τους.

Ειδήσεις σημερα

Κρήτη: Ο καύσωνας απειλεί να "κάψει" τα αμπέλια - Πληρώνεται το υπόλοιπο των επιδοτήσεων

Κρήτη: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στα Αστερούσια

5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Εξαιρετικές διακρίσεις για μαθητές