Κρήτη

Λασίθι

Έρχονται προσλήψεις στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου ενημερώνει για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι πρόκειται άμεσα να αναλάβει υπηρεσία ένας επικουρικός παθολόγος ενώ έχουν ήδη προκυρηχθεί θέσεις για έναν μόνιμο βιοπαθολόγο, 3 επικουρικές θέσεις παραϊατρικού προσωπικού, 2 θέσεις μονιμων ιατρών και έναν ειδικευόμενο χειρουργό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου ενημερώνει τους κατοίκους της Ιεράπετρας για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν ιδιαίτερα το νοσοκομείο της πόλης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μετά από 5 χρόνια διάλυσης και υπονόμευσης του.

Σύμφωνα και με όσα είχε προαναγγείλει και ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης στο επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ώστε η παθολογική κλινική να αποκτήσει 2 ακόμα θέσεις μόνιμων παθολόγων ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με πληρότητα και ασφάλεια. Οι δύο θέσεις μόνιμων παθολόγων θα προκηρυχθούν άμεσα. Η τροποποίηση εγκρίθηκε σύμφωνα με την πρόταση του Νοσοκομείου, στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ την Παρασκευή 27/5/2016.

Εκτός από το κομβικό θέμα του οργανισμού, για την άμεση κάλυψη των αναγκών της παθολογικής, έχει βρεθεί (μετά από επίμονες προσπάθειες της ΥΠΕ) και πρόκειται άμεσα να αναλάβει υπηρεσία ένας επικουρικός παθολόγος.

Επίσης έχουν ήδη προκηρυχθεί:

Ένας Βιοπαθολόγος ΜΟΝΙΜΟΣ

3 επικουρικές θέσεις παραϊατρικού προσωπικού ( χειριστές ιατρικών μηχανημάτων, βοηθός μικροβιολόγου και ΤΕ νοσηλευτή).

2 θέσεις ΜΟΝΙΜΩΝ ιατρών. Η προκήρυξη δημοσιοποιείται τις επόμενες μέρες και αφορά συμπληρωματικές θέσεις σε Υγειονομικές Μονάδες της χώρας.

1 ειδικευόμενος Χειρουργός.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα παραληφθεί και το καινούργιο ασθενοφόρο μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που … διεξαγόταν τα τελευταία χρόνια!

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα των Νοσοκομείων του νομού αλλά και ολόκληρης χώρας παραμένουν και χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των αναγκών του λαού μας. Η προσπάθεια για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλους τους κατοίκους της χώρας, που ξεκίνησε με την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, είναι βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχιστεί με τη στελέχωση όλων των δομών υγείας, το ξήλωμα των κυκλωμάτων διαφθοράς και συναλλαγής, με την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Σε ταβέρνες και εστιατόρια η Τροχαία

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο βρέθηκαν το  βράδυ του Σαββάτου στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στο πλαίσιο της 15η Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς τροχαία Ατυχήματα». Οι αστυνομικοί της τροχαίας έστειλαν το μήνυμα ότι «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» και έκαναν προληπτικά αλκοτέστ στους πελάτες των καταστημάτων ενώ διένειμαν και ενημερωτικά φυλλάδια. 

 

Πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που έγινε από την Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης"Ο οδηγός της παρέας" να γίνει συνήθεια και στην Ελλάδα. Σε κάθε μας διασκέδαση ορίζουμε ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας. Η υπηρεσία μας δίνει μεγάλυ βαρύτητα σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων".

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδρυτές BioNTech: Σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια κατά του καρκίνου

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER