Κρήτη

Λασίθι

Επί τάπητος τα θέματα Παιδείας στο Λασίθι

Παιδεία

Ενημερωτική σύσκεψη για θέματα παιδείας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Μανώλη Κλώντζα. 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Αγίου Νικολάου Κ. Κοκκίνης, ο Διευθυντής Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Λασιθίου κ. Σταμέλος, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε.Λ, Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων, ο προϊστάμενος του Ειδικού Σχολείου Αγίου Νικολάου κ. Γκούμας και ο προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ κ. Νοβάκος. 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Π.Ε. Λασιθίου, ενώ υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τον εντεταλμένο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για τους σχεδιασμούς και τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με τα θέματα της Παιδείας και των προγραμμάτων της Δια Βίου μάθησης και Απασχόλησης.  
Επίσης συζητήθηκε και η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Μανώλη Κλώντζα, για την διοργάνωση σχολικών  δράσεων με αντικείμενο την προώθηση της Κρητικής διατροφής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού. 
Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Σημανδηράκης θα προγραμματίσει ανάλογες ενημερωτικές συσκέψεις τόσο στην πόλη της Σητείας όσο και της Ιεράπετρας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα θέματα της εκπαίδευσης με τους φορείς των συγκεκριμένων περιοχών. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ψάρευαν αμέριμνοι, τους χτύπησε το κύμα, νεκρός ένας άνδρας!

ψάρεμα

Τραγωδία σήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβιζίου. Τέσσερις άνδρες ψάρευαν στα βράχια, στην περιοχή Αλυκές, όμως η έντονη θαλασσοταραχή αποδείχθηκε μοιραία!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα μεγάλο κύμα χτύπησε τους 3 από τους 4 άνδρες και τους παρέσυρε μέσα στη θάλασσα. 

Οι δύο κατάφεραν να βγουν και διεκομίσθησαν στο ΠΑΓΝΗ, όχι όμως και ο τρίτος- περίπου 35 χρόνων-  ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός.

Στο σημείο έσπευσαν ένα αλιευτικό που βρισκόταν στην περιοχή, ένα σκάφος αναψυχής αλλά και σκάφος του Λιμενικού.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Δείτε φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα που τυλίχθηκαν στις φλόγες

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

ESPA BANNER