Κρήτη

Λασίθι

Ενέργειες από τον Δήμο Ιεράπετρας για το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

dsc02399.jpg

Οι εξελίξεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επαναλειτουργία 9 τμημάτων ΤΕΙ από τα συνολικά 20 που χαρακτηρίστηκαν με τον νόμο Διαμαντοπούλου ως μεταβατικά και επρόκειτο να καταργηθούν, και οι αρνητικές μέχρι και σήμερα εξελίξεις για την επαναλειτουργία του Τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης στην Ιεράπετρα παρόλες τις δεσμεύσεις από βουλευτές και κυβερνητικούς παράγοντες ήταν το βασικό θέμα συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, των  Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, κ.κ Γ. Προϊστάκη, Μ. Μαχαιρά, Μ. Βιαννιτάκη και Μ. Κοτσιφάκη,  του Εντεταλμένου Σύμβουλου Παιδείας. κ. Η. Νταραρά και του πρώην κυβερνητικού Βουλευτή Λασιθίου, κ. Κωστή Δερμιτζάκη. 

Με αφορμή την επαναλειτουργία των 9 τμημάτων ΤΕΙ μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης στην Ιεράπετρα και μετά και τις κατά περιόδους συνεδριάσεις της Επιτροπής Στήριξης του ΤΕΙ και τις επισκέψεις που έχει  πραγματοποιήσει καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος στο Υπουργείο Παιδείας, στη Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, τις συναντήσεις με τον κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Θραψανιώτη  δεν φαίνεται να υπήρξε καμία θετική εξέλιξη για το τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα, τη στιγμή που, όπως ανακοινώνεται, πρόκειται να επαναλειτουργήσουν και να μπουν στα νέα μηχανογραφικά 9 από τα 20 τμήματα των ΤΕΙ που ήταν υπό κατάργηση. 

Για το εν λόγω θέμα συζήτησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον πρώην κυβερνητικό Βουλευτή Λασιθίου, κ. Κωστή Δερμιτζάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ηλία Νταραρά σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δήμο Ιεράπετρας, ενώ για το θέμα ενημέρωσε τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.
 
Όπως αναφέρθηκε μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις επί του θέματος στο Υπουργείο Παιδείας με τους κατά περιόδους Υπουργούς Παιδείας, ενώ ανάλογες συναντήσεις έχουν γίνει και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Καπετανάκη, όσο και με τον Κυβερνητικό Βουλευτή με πάγιο αίτημα την επαναλειτουργία του τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης στην Ιεράπετρα. Οι τελευταίες εξελίξεις  θέλουν το τμήμα του ΤΕΙ να μην επαναλειτουργεί τη στιγμή που ο Δήμος Ιεράπετρας και σύσσωμη  η κοινωνία της περιοχής καθόλο το προηγούμενο διάστημα διεκδίκησαν την επαναλειτουργία του, εκφράζοντας μάλιστα τη βούλησή τους να το υποστηρίξουν. 

Όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που έρχεται να μεγιστοποιήσει την αγανάκτηση σύσσωμης της κοινωνίας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εντόπισαν νεκρό άνδρα - Συναγερμός στις αρχές

πτωμα

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα ήρθε ένας αλλοδαπός, σήμερα το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ένας ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο 42χρονος άνδρας ήταν νεκρός.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου