Κρήτη

Λασίθι

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Αραιώνει το προσωπικό ως μέτρο πρόληψης από τον κορωνοϊό

Ο Γιάννης Στεφανάκης

Σε μια σημαντική απόφαση, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού, προχωρά ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου που σχεδίασε και υλοποιεί με επείγουσες διαδικασίες τη μεταφορά συγκεκριμένων υπηρεσιών του σε άλλο δημόσιο κτήριο, εντός των ορίων του Οροπεδίου Λασιθίου.  

Πιο αναλυτικά, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη, σε μια προσπάθεια εύρεσης άμεσης λύσης για να αποφεύγεται ο καθημερινός συνωστισμός στο Δημαρχείο, αποφασίστηκε  η προσωρινή μεταστέγαση συγκεκριμένου αριθμού προσωπικού, το οποίο και θα μεταβεί σε άλλον χώρο έως ότου επανέλθουμε, ως χώρα, σε μια κανονικότητα. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τις Υπηρεσίες είναι ήδη έτοιμος και έχουν τηρηθεί οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται .Ως εκ τούτου, η μεταφορά  των υπηρεσιών θα εφαρμοστεί από αύριο, Παρασκευή, 27 Μαρτίου.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ,στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ήδη λάβει  από την πρώτη στιγμή, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και απομακρύνει την όποια πιθανότητα για διασπορά του ιού μεταξύ των εργαζομένων του, ενώ ,επίσης, σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο σενάριο κρούσματος, δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε καραντίνα όλο το προσωπικό.

Οι υπηρεσίες που αποφασίστηκε να μετακινηθούν είναι οι: υπηρεσία  Ύδρευσης- Αποχέτευσης, υπηρεσία Καθαριότητας, υπηρεσία Μεταφορών.

Αρμόδιος για την παραπάνω διαδικασία ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, Ευάγγελος Σιγανός.

Κρήτη

Κρήτη: Θετικός στον κορωνοϊό ένας άνδρας - Το 14ο κρούσμα

κορωνοϊός τεστ

Ένας άνδρας από τα Χανιά, είναι το 14ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 65χρονο, ο οποίος φέρει ήπια συμπτώματα και είναι σε κατ' οίκον νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό και σε συνεννόηση με τον γιατρό του, θέλησε να κάνει το τεστ, κάτι που έγινε σε ιδιωτική κλινική των Χανίων, η οποία διαθέτει ειδικό οικίσκο εκτός του κτιρίου, ώστε να λαμβάνονται δείγματα.

Το τεστ βγήκε θετικό, και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ επελέγη η κατ'οίκον νοσηλεία με την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση των ατόμων του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του άνδρα.

Την ίδια ώρα, σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στην κλινική covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η γυναίκα από τη Σητεία, αλλά και ο ιερέας από το Ρέθυμνο, ο οποίος αναμένει τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της 62χρονης επιβάτιδας του κρουαζιερόπλοιου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Τζανάκης για κορωνοϊό: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει το μικρό "θαύμα" της Ευρώπης