Κρήτη

Λασίθι

Εξοπλισμός και προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Αγορά μηχανημάτων και προσκλψη γιατρών ανακοίνωση η διοικήτρια των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου Μαρία Σπινθούρη για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Σε ανακοίνωση αναφέρεται:
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με δαπάνη από την προϋπολογισμό του νοσοκομείου, αγοράστηκε νέος έγχρωμος Υπερηχοτομογράφος σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 20.000 ευρώ για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα ο οποίος λειτουργεί ήδη καλύπτοντας τις ανάγκες των νοσηλευομένων και των εξωτερικών ασθενών.
 
Με δαπάνη επίσης από την προϋπολογισμό του νοσοκομείου αγοράστηκε για το ίδιο τμήμα Ψηφιοποιητής σύγχρονης τεχνολογίας για το Μαστογράφο αξίας 12.000 ευρώ ενώ εντός του μηνός αναμένεται να ξεκινήσει η διενέργεια μαστογραφιών και υπερήχων μαστού.
 
Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου διορίστηκαν πρόσφατα και ανέλαβαν καθήκοντα: μία μόνιμη ιατρός ειδικότητας Κυτταρολογίας, μία μόνιμη ιατρός ειδικότητας Παθολογικής Ανατομικής και ένας μόνιμος ιατρός ειδικότητας Γαστρεντερολογίας, ειδικότητες μοναδικές για το νομό Λασιθίου.
 
Το Κυτταρολογικό Εργαστήριο λειτουργεί ήδη από διμήνου ενώ σύντομα προγραμματίζονται η έναρξη λειτουργίας του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου, Γαστρεντερολογικού Τακτικού Ιατρείου, Ηπατολογικού Τακτικού Ιατρείου και Ιατρείου Ενδοσκοπήσεων.
 
Υπενθυμίζεται τέλος ότι στο νοσοκομείο λειτουργεί τους τελευταίους μήνες τακτικό Ογκολογικό Ιατρείο τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη και ώρες 09:00-14:00.
 
Για ραντεβού και επιπλέον πληροφορίες, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο τηλέφωνο 2841343606.
 
Η Διοικήτρια
 
Μαρία Σπινθούρη
 
 

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"