Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Σύγχρονος εξοπλισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο

δημοτικό συμβούλιο αγίου νικολάου

Στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που θα χρησιμεύσει στο εξής, στην ηχογράφηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης (προυπ. 15 - 17.000 ευρώ) από τον υπεύθυνο του τμήματος  τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών του δήμου κ. Νίκο Καραβελάκη.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, στην εν λόγω μελέτη διερευνάται το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (tablet) καθώς και η δυνατότητα απευθείας απομαγνητοφώνησης των πρακτικών.
Μας ενδιαφέρει - πρόσθεσε- το κεντρικό σύστημα που θα επιλεγεί να έχει την δυνατότητα ενσωμάτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας σε δεύτερο χρόνο,  και ευελπιστούμε ότι πριν το Πάσχα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προμήθειας του νέου εξοπλισμού, ώστε το σύστημα, να λειτουργήσει σωστά και με απόλυτη ακρίβεια. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στην Κρήτη ο Στέλιος Πέτσας - Επαφές με Αρναουτάκη, Κουράκη και Δημάρχους

πέτσας

Επαφές με τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους του νησιού θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή (7/5) μέχρι και την Κυριακή (9/5) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κρήτη

Ο αναπληρωτής υπουργός, θα φτάσει το πρωί της Παρασκευής στο Ηράκλειο και η πρώτη επίσκεψη που θα κάνει θα είναι στην Περιφέρεια Κρήτης στις 9.30 όπου θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις 10.30 στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιάννη Κουράκη και τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου με βασικό φυσικά θέμα συζήτησης το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων «Αντ. Τρίτσης».

Μία ώρα αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό στο δημαρχείο όπου θα έχουν μία εκτενή συζήτηση για επιμέρους θέματα που αφορούν το δήμο Ηρακλείου.

Στις 12.30 ο κ Πέτσας θα αναχωρήσει για τον Άγιο Νικόλαο όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης αρχικά και στη συνέχεια με και με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού Λασιθίου.

Το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα βρεθεί στο Ρέθυμνο. Στις 10.30 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης Γιώργο Μαρινάκη ενώ μία ώρα αργότερα θα υπάρξει συνάντηση με όλους τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου. Αμέσως μετά θα επισκεφτεί έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Την Κυριακή στις 9.00 ο κ. Πέτσας θα συναντηθεί στα Χανιά με το δήμαρχο Χανίων ενώ μία ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τους δημάρχους του νομού Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ήρωας της ημέρας: Σκαρφάλωσε δύο ορόφους για να σώσει 80χρονη που πήγε να πέσει (βίντεο)

Χωρίς σφαγεία Ηράκλειο και Λασίθι και μια εταιρεία ... "φάντασμα"

Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στην Κρήτη