Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Οι κάτοικοι πλέον "πιάνουν" κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας

Οροπεδιο Λασιθιου Σήμα

Με μέριμνα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα «βλέπουν» πλέον περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Ήδη οι ψηφιακές, δοκιμαστικές εκπομπές, έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, και οι κάτοικοι μπορούν να βλέπουν πλέον  «καθαρό» ψηφιακό σήμα όλων των καναλιών, πανελλήνιας εμβέλειας.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει, ότι, «μετά την προκλητική αδιαφορία που έδειξε προς τους ορεινούς και μικρούς δήμους η DIGEA, ο φορέας μετάδοσης τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, καταφέραμε με ενέργειες του Δήμου να λυθεί οριστικά το θέμα τηλεοπτικής κάλυψης του οροπεδίου Λασιθίου. Ο Δήμος μας όπως και οι περισσότεροι ορεινοί δήμοι, τα τελευταία χρόνια, μετά την εκπομπή ψηφιακού σήματος στην χώρα, είχε μείνει «ακάλυπτος» τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να μην «βλέπει» ούτε δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) αλλά ούτε και τα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Καταφέραμε και λύσαμε το ζήτημα, και πλέον οι δημότες μας βλέπουν «καθαρό» σήμα, καθώς οι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, η τηλεόραση αποτελεί βασική τους απασχόληση-διασκέδαση».
Τέλος ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης τονίζοντας την σημαντικότητα αναμετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς προβλήματα  στο σήμα τους, συντελεί σε μεγάλο βαθμό στο τομέα  πολιτικής προστασίας για την ενημέρωση των δημοτών ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 73 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

rapid test

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.402 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 83 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 42 στο Ηράκλειο, 14 στα Χανιά, 13 στο Ρέθυμνο και 4 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε ξανά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Μεγάλη περιπέτεια για τον Αλέξανδρο μετά το εμβόλιο

Τζανάκης - κορωνοϊός: Τον Ιούνιο θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα