Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Οι μαθητές του Γυμνασίου που κατέκτησαν την κορυφή

33136417_10216566684107928_5804573357659652096_n.jpg

Μια μεγάλη επιτυχία καταγράφηκε για τους μαθητές του Γυμνασίου Νεάπολης, καθώς κατέκτησαν την κορυφή στην ΙΓ Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών. 

Οι μικροί πρωταγωνιστές, οι μαθητές του Γυμνασίου «έκλεψαν» τις εντυπώσεις και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, ανάμεσα σε 1200 μαθητές από 68 Γυμνάσια (53 αποστολές από Ελλάδα και 15 αποστολές από σχολεία της Ομογένειας) 

«Το σχολείο μας κατάφερε αυτό που στην εκκίνηση του ονειρεμένου αυτού ταξιδιού - Εμπειρίας φάνταζε πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να πάρει την Πρώτη Θέση.
Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Αυτός ήταν και ο αρχικός μας στόχος.
Όταν όμως το ταξίδι συνδιάζεται και με το αποτέλεσμα, τότε η χαρά και η ικανοποίηση μας βρίσκονται σε υπέρτατο βαθμό.
Μας πνίγουν συναισθήματα συγκίνησης», είπαν οι συνοδοί καθηγητές κ. Αντώνης Σφούνης και κ. Τζώρτζη Αθηνά. 
«Οι μαθητές μας έκαναν το σχολείο μας το Γυμνάσιο Νεάπολης Κρήτης περήφανο.
Αυτή τους η διάκριση στον Διαγωνισμό είναι προϊόν ήθους, όρεξης και αγάπης γι’ αυτό που κάνουν. 
Ο μοναδικός τρόπος για να διακριθείς είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και αυτά τα παιδιά αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν.
Μας στήριξαν και τα στηρίξαμε σε όλη την διαδρομή μας, από την απόφαση της συμμετοχής έως και την υλοποίησή της», κατεληξαν. 

Η ομάδα της αποστολής: 
Βασιλάκης Σταύρος- Ραφαήλ - Γουλιδάκης Παναγιώτης - Δεμέτζος Σταύρος - Ζωντανός Ηλίας- Άγγελος - Μενεγάκης Εμμανουήλ - Πρινιτάκης Δημήτριος - Συλλιγάρδος Ιωάννης - Φαϊτάκης Ευάγγελος - Χουλάκης Γεώργιος - Βασιλάκη Ελένη - Δεμέτζου Μαρίνα- Ελένη - Ζερβού Βασιλεία - Ταμπουρατζή Γεωργία - Τζιρβελάκη Άννα- Μαρία
Παιδιά μας σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Συνοδοί Καθηγητές : Αθηνά Τζώρτζη - Αντώνης Σφούνης.

«Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τους εθελοντές της Μαθητιάδας για τις υπέροχες πραγματικά στιγμές που περάσαμε μαζί , όλα τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν και μας ενθάρυναν στο έργο μας αλλά και τους συνοδούς καθηγητές τους για τα κολακευτικά τους λόγια.
Ιδιαίτερα ευχαριτούμε τον σύλλογο Κρητών που από την πρώτη στιγμή , πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι μας , στάθηκε αρωγός της προσπάθειάς μας.
Ευχαριστούμε τελειώνοντας , θερμά όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στο έργο μας και την οργάνωση της αποστολής , τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Χαβάκη Γεώργιο που παρευρέθηκε μαζί μας και βοήθησε τα μέγιστα , την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθειά μας αυτή, όλους τους φορείς του Νομού Λασιθίου που μας πρόσφεραν υλικό και όλους αυτούς που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή στο δύσκολο αυτό εγχείρημα».

Κρήτη

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις

κορωνοϊός μάσκα

Συνολικά 76 άτομα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ, μετά τους ελέγχους που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 62 πρόστιμα, εκ των οποίων 15 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 36 στο Ηράκλειο, 2 στο Λασίθι και 2 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα, εκ των οποίων 3 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 4 στο Ηράκλειο και 5 στο Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!

Η Αίτνα «βρυχάται» ξανά: Λάβα και καπνοί στον ουρανό της Σικελίας (βίντεο)