Κρήτη

Ηράκλειο

Ζητούν έργα υποδομής στο Γιόφυρο

γιόφυρος

Τον άμεσο καθαρισμό του Γιόφυρου και των υπολοίπων ρεμάτων της περιοχής, ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα «δάση» καλαμιών που έχουν φυτρώσει στην κοίτη και τις όχθες αυξάνονται και εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για καταστροφές από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και για την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής».

Παράλληλα, ζητά ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής και συνολικά πολιτικής προστασίας της περιοχής, καθώς, όπως αναφέρουν, παρά τις δήθεν εξαγγελίες μελετών και χρηματοδοτήσεων, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού.

Τέλος, ζητούν την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής για την ασφάλεια και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων, με «άμεση επισκευή των δρόμων και εξασφάλιση της απαραίτητης σήμανσης, ειδικά στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό