Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Μια καλή τουριστική σεζόν προϋποθέτει εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

σωκράτης βαρδάκης

Η αναγκαιότητα κήρυξης της Νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, ως γενικώς υποχρεωτικής, αποτέλεσε σήμερα στην Βουλή, αντικείμενο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Βαρδάκης κατά την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, που περιελάμβανε πολύμηνες διαπραγματεύσεις εργαζομένων και εργοδοτών, 140 ημέρες απεργίας αλλά και παράνομες απολύσεις οδηγών, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» υπέγραψαν τη νέα τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τριετούς διάρκειας,  ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα, μέσα σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, στόχος της Κυβέρνησης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι η αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων αλλά η ενίσχυση της συλλογικής διεκδίκησης τους για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας. Σημείωσε μάλιστα ότι είτε η μη ύπαρξη ΣΣΕ, είτε η μη επέκτασής της, έχει πολλές αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, κυρίως υπονομεύονται και παραβιάζονται θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους που δεν προστατεύονται από ΣΣΕ, αυξάνει την ανισότητα μεταξύ μισθών και εισοδημάτων, την εργασιακή επισφάλεια την αβεβαιότητα και οδηγούν την αγορά εργασίας σε κατακερματισμό.

Ο κ. Βαρδάκης, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχει ήδη κατατεθεί το αίτημα από πλευράς των συμβαλλόμενων μερών για επέκταση της σύμβασης αλλά και Έκθεση τεκμηρίωσης των επιπτώσεων της επέκτασης της συλλογικής σύμβασης, στην ανταγωνιστικότητα, στη λειτουργία του ανταγωνισμού και στην απασχόληση.

 

Ο Υπουργός - σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη - αρκέστηκε απλά να κάνει μνεία στις προϋποθέσεις του νόμου, ενημερώνοντας τον κ. Βαρδάκη ότι το αίτημα έχει τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου και ότι θα αναμένει την εισήγηση του ΑΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά

- Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά και κλοπές

σύλληψη

Σε συλλήψεις για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών προχώρησε το Σάββατο η Αστυνομία στην Κρήτη. Συνολικά έγιναν έξι συλλήψεις σε Χανιά και Ηράκλειο.

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκαγια κατοχή κάνναβης ενώ στο Ηράκλειο, χειροπέδες φόρεσαν επίσης δύο άνδρες.

Οι δύο από αυτούς, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού είχαν στην κατοχή τους 25 γραμμάρια κάνναβης ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν μικροποσότητα κάνναβης.

Αναφορικά με την κλοπή, αφορά σε μία γυναίκα η οποία διέρρηξε αυτοκίνητο σε περιοχή του Μαλεβιζίου από όπου άρπαξε 450 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Ηράκλειο: Πουλούσαν μαϊμού προϊόντα για γνήσια

ESPA BANNER