Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δίπλα στους εκπαιδευτικούς στηρίζοντας τα αιτήματά τους

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Με αφορμή την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα Σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Ηράκλειο, ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και εκφράζει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία:         

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι όχι απλά δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια παιδεία, αλλά έχει στόχο τη διάλυση των εκπαιδευτικών δομών και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που τις διέπουν.

Ενώ η κυβέρνηση είχε νομοθετήσει την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, άνοιξε ξανά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, ενώ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε διενέργεια μαζικών τεστ και προγραμματισμό του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.

Αντίληψη που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών, αλλά και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις 3μηνες συμβάσεις -στις οποίες προχωράει στα μέσα της σχολικής περιόδου και ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για αποσυμφόρηση των τμημάτων.

Χιλιάδες μαθητές ακόμα δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, την οποία η Δευτεροβάθμια συνεχίζει και στην οποία η Πρωτοβάθμια ενδεχομένως να χρειαστεί να επιστρέψει, ενώ δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή της ύλης ώστε να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα.

Την ίδια στιγμή η κα. Κεραμέως και ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρνουν για «διαβούλευση» ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο διακρίσεων και αστυνομοκρατίας για τα Α.Ε.Ι., χωρίς να υπολογίζουν τις αντιδράσεις των ακαδημαϊκών, των φοιτητών αλλά και της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρασυρμένος από την αλαζονεία της μιντιακής του παντοδυναμίας, νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά αποφασίζοντας και διατάζοντας. Είναι ώρα να ξυπνήσει από τον βαθύ του ύπνο και να  ακούσει τις κραυγές αγωνίας της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν να είναι πολύ αργά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Όχι άλλα λόγια αλλά έργα - Τι ζήτησαν οι αιρετοί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Ηράκλειο - Open Mall: Οδεύει προς "επιτήρηση" το έργο και στο ...βάθος απένταξη!

Σητεία - κορωνοϊός: Rapid test μέσα από το αυτοκίνητο

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγέλλει ότι ξέχασαν μέσα της 15 γάζες μετά το χειρουργείο!

χειρουργείο

Χειρουργικές γάζες ξεχάστηκαν μέσα στο σώμα της, όταν τον Αύγουστου του 2020 η 49χρονη Ροδάνθη Κασσωτάκη πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση ολικής υστερεκτομής. Δύο μήνες μετά το χειρουργείο εξακολουθούσε να υποφέρει από αφόρητους πόνους, μέχρι που κατέρρευσε.

«Εγώ δεν ήμουν καλά, πέθαινα και με πήραν σηκωτή ένα βράδυ από εδώ, δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω γιατί τα μικρόβια είχαν πάει σε όλο μου το σώμα και με πήγαν στο κέντρο υγείας, στο οποίο εκεί η μαία μου έβγαλε την πρώτη γάζα».

15 συνολικά ξεχασμένες γάζες έχουν αφαιρεθεί από το σώμα της, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι άγνωστο πόσες ακόμα εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα της προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο LIVE NEWS η 49χρονη γυναίκα.

«Όλα αυτά έχουν πιάσει τώρα όλη μου την κοιλιά και πρέπει μάλλον να ξανά ανοιχτώ γιατί έχω πάλι μικρόβιο. Δυστυχώς όλα αυτά μου έχουν κάνει κοκκιώματα, έτσι λέγονται, τα όποια έχουν κλείσει μέσα τους τις ίνες από τις γάζες που έχουν μένει και τα όποια έχουν πιάσει την κοιλιακή μου χώρα τώρα, όχι οι χοντρές γάζες που έχω βγάλει, οι ίνες των γαζών».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θλίψη για τον χαμό του άτυχου Παναγιώτη...

Ηράκλειο: Ο άγνωστος άνδρας και το τηλεφώνημα για 20.000 ευρώ

Τρομακτική διασπορά κορωνοϊού στο Ηράκλειο - Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Ενετικά Τείχη: "Πράσινο φως" για εργασίες αποκατάστασης