Κρήτη

Ηράκλειο

Τρία τα κρούσματα στο Δήμο Φαιστού - Η έκκληση του Δημάρχου

δήμος φαιστού

Σε συναγερμό βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Φαιστού με φόντο τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην περιοχή.

Πρόκειται για το ζευγάρι των ηλικιωμένων που βγήκαν θετικοί μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, αλλά κι έναν εκ των αντιδημάρχων του Δήμου

Η ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε χθες στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται στην κλινική covid, ενώ ο σύζυγός της παραμένει στο χωριό, όπως και ο αντιδήμαρχος.

Στο τεστ βγήκε αρνητικός ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ekriti υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ αλλά και την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες από το απόγευμα και μετά, έσπευσαν στο ΠΑΓΝΗ μαζικά κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Ο κ. Νικολιδάκης θα ζητήσει να λειτουργήσει αύριο, με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό το Δημαρχείο στις Μοίρες, και πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κρούσματα έγινε απολύμανση του δημαρχείου και των εξωτερικών χώρων.

"Κάνω έκκληση να προσέχουν όλοι πολύ όλοι οι δημότες. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 3 συμπολιτών μας ξεκίνησε, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις συναθροίσεις. Η περιοχή μας ήταν "καθαρή" μέχρι τώρα, και πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία", τόνισε ο κ. Νικολιδάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.