Κρήτη

Ηράκλειο

Τοποθετήθηκαν στέγαστρα σε σχολικές μονάδες σε Μοίρες και Τυμπάκι

Λύκειο Μοιρών

Ένα χρόνιο ζήτημα ήρθε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Φαιστού με την τοποθέτηση δύο νέων στεγάστρων που τοποθετήθηκαν τόσο στο Λύκειο Μοιρών, όσο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τυμπακίου για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων σε ελεύθερους ημιυπαίθριους χώρους. 
Οι δύο κατασκευές είχαν προϋπολογισμό που αγγίζει τις 50.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση τους εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης. Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση που είχε τη μορφή προμήθειας, ενώ εποπτεύθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού. 

Τόσο το στέγαστρο στο Λύκειο των Μοιρών όσο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τυμπακίου αποτελούσαν αναγκαιότητα για την βελτίωση των ελεύθερων χώρων στις σχολικές δομές, αλλά και διαχρονικό αίτημα της σχολικής κοινότητας. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να προαυλίζονται, αλλά και να αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και υπό συνθήκες βροχής, καύσωνα ή δύσκολων καιρικών φαινομένων.

Στέγαστρο στο Λύκειο Τυμπακίου
Στέγαστρο στο Λύκειο Τυμπακίου

«Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει πως το μέλλον του τόπου μας είναι η νέα γενιά» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: 

«Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την σχολική κοινότητα και προσπαθούμε στο μέγιστο βαθμό να καλύπτουμε ανάγκες σε σχολικές δομές. Αυτό συνέβη και στα δύο μεγάλα συγκροτήματα σε Μοίρες και Τυμπάκι μέσα από χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο, αλλά και τις υπηρεσίες μας που με υπερβάλλοντα ζήλο προχώρησαν ένα ακόμα έργο». 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Γιάννης Φασομυτάκης ανέφερε: 

«Τα συγκεκριμένα έργα αποτελούσαν απαίτηση ετών και είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να επιτύχουμε την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση τους. Από την πρώτη ημέρα αναζητούμε διαρκώς όλες τις μελέτες που παρέμεναν ανενεργές, όλες τις χρηματοδοτήσεις και όλα τα προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο μας, αλλά και τη νέα γενιά. Την προηγούμενη χρονιά δρομολογήσαμε περισσότερα από 80 έργα και συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Τα δύο έργα των στεγάστρων, αποτελούν μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που γίνεται και προσφορά στη νέα γενιά. Εμείς συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και προχωράμε όλα τα μεγάλα και μικρότερα έργα σε κάθε άκρη του Δήμου μας». 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κι άλλος ασθενής στη ΜΕΘ

Κρήτη: Άνοιξε το γυμναστήριό του αλλά το "πλήρωσε" ακριβά

Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη για κορωνοϊό: Στη σφαίρα της θεωρίας όσα λέγονται για τις μεταλλάξεις

Κρήτη: Δεν είχε ταξιδέψει, πρόσεχε πολύ ... και κόλλησε κορωνοϊό

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε αποθήκες - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτιά, πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου στεγάζονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Λόγω των έφλεκτων υλικών που υπάρχουν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμανε συναγερμός ενώ ισχυρές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στο συμβάν επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. διερευνά τα αίτια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Η κάνναβη του "πέρασε" χειροπέδες

Κρήτη: Μία σύλληψη και μία δικογραφία από την Αστυνομία