Κρήτη

Κρήτη: Δεν είχε ταξιδέψει, πρόσεχε πολύ ... και κόλλησε κορωνοϊό

κοπέλα

Μέρες κορωνοϊού σε όλο το νομό Λασιθίου, με τα κρούσματα να συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του νομού, σε πόλεις και τοπικές κοινότητες.

Μετά τα κρούσματα που έγιναν γνωστά σε εκπαιδευτικούς στον Άγιο Νικόλαο, το απόγευμα της Τρίτης κρούσμα καταγράφηκε και στην Ιεράπετρα με μια νεαρή κοπέλα, περίπου 30 ετών, να επιβεβαιώνεται θετική, έχοντας ήπια συμπτώματα και κάνοντας το σχετικό μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας το οποίο αποδείχθηκε θετικό.

H κοπέλα είναι καλά στην υγεία της και παραμένει στο σπίτι σε κατ΄ οίκον περιορισμό για τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι δεν είχε ταξιδέψει κάπου πρόσφατα ούτε και είχε έρθει σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα κορωνοϊού, ενώ πρόκειται για κοπέλα ιδιαίτερα προσεκτική τηρώντας και προτρέποντας κι άλλους να τηρούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένα βρέφος στον Αγιο Νικόλαο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Άνοιξε το γυμναστήριό του αλλά το "πλήρωσε" ακριβά

Κρήτη - κορωνοϊός: Κι άλλος ασθενής στη ΜΕΘ

Κρητικός Πνευμονολόγος: 50 - 60.000 αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού

Νέα μελέτη: Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα πρώιμα συμπτώματα του κορωνοϊού

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σχολεία: Ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Σχολεία - Κορωνοϊός

Το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν ούτε για τη φετινή σχολική χρονια οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το σενάριο αυτό συμπαρασύρει και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α' Λυκείου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί, ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο να εμπεδώσουν την ύλη που έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα, κυρίως μέσω της τηλεκπαίδευσης.Ήδη τα σχολεία σε 14 περιοχές της χώρας που εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», βρίσκονται κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της πανδημίας. Την ίδια ώρα, σχολεία και τμήματα που λειτουργούν τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας κλείνουν ανά διαστήματα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή, είναι πλέον δεδομένο πως θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι και όχι το Πάσχα, καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Όπως τόνισεη υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «πολλές προτάσεις εξετάζονται με προσοχή από τα υπουργείο για την πληρέστερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που εξαιτίας της πανδημίας δημιουργήθηκαν».

«Με δεδομένη και καταγεγραμμένη την κάλυψη της ύλης αλλά και την εξίσου αναγκαία επιστροφή της μαθητικής κοινότητας στο φυσικό σχολικό της περιβάλλον ενδέχεται να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους για προφανείς λόγους. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί κανονικά και η ύλη έχει ήδη μειωθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό καθώς ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους υποψηφίους από την υγειονομική κρίση».

Ειδήσεις σήμερα 

Πάτρα: Κορωνοπάρτι στην Εστία του Πανεπιστημίου - Αντίδραση από την Πρυτανεία

Βαρδάκης: Συναντήσεις με Περιφερειάρχη και Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης

Μαλεσίνα - Κορωνοϊός: Πρώτη απώλεια στην περιοχή από τον ιό