Κρήτη

Ηράκλειο

Τι επικαλείται το Υπουργείο για καφέ Μαρίνα και Θεατρικό Σταθμό

Ανησυχία για την παραχώρηση του καφέ Μαρίνα σε ιδιώτες.jpg

Στην απάντησή που απέστειλε το Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την παραχώρηση του Μαρίνα και του Θεατρικού Σταθμού, μετά από ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, ο αρμόδιος Υπουργός, επικαλείται οφειλές της ΔΕΠΑΝΑΛ, δηλαδή της δημοτικής επιχείρησης με την οποία έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του ‘καφέ Μαρίνα’, ως τον λόγο της μη
μέχρι σήμερα ανανέωσης της σύμβασης.

«Διαπιστώνουμε από την απάντηση του Υπουργού κ. Πλακιωτάκη, ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν αφορμές, ώστε να μην ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης για τον ιστορικό αυτό τόπο συνάντησης των επισκεπτών της πόλης μας, για περισσότερο από 35 χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τους 30 εργαζόμενους που θα βρεθούν χωρίς εργασία την επόμενη ημέρα», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Σχετικά με τον Θεατρικό Σταθμό, από την απάντηση του Υπουργείου αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανανέωσης της παραχώρησης, καθώς «σχετίζεται με την στρατηγική της νέας διοίκησης για βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση.

Κρήτη

"Μιντιακό λιντσάρισμα" καταγγέλλει ο Νίκος Σειραγάκης

σειραγάκης

«Κάθε μέρα μετανιώνω, θα το πληρώνω σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR,  ο 57χρονος προπονητής, Νίκος Σειραγάκης που χαρακτηρίστηκε ως «παιδεραστής του Ρεθύμνου» μετά την καταδίκη του σε 401 χρόνια κάθειρξης για 36 περιπτώσεις ασέλγειας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε αφότου εξέτισε 8 χρόνια στη φυλακή, ενώ αφέθηκε ελεύθερος ξανά όταν κρίθηκε ότι δεν είχε παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο μετά την αποφυλάκισή του.

Η υπόθεση και η αποφυλάκισή του προκάλεσε τις αντιδράσεις των οικογενειών που μέλη της έπεσαν θύματά του στην Κρήτη. «Κάθε προσπάθεια επανένταξής μου στην κοινωνία είναι δύσκολη και αυτό το μιντιακό μου λιντσάρισμα, την καθιστά ακόμα πιο δύσκολη. Είκοσι μία μέρες που έμεινα στην απομόνωση είναι λίγο, χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα; Προσπαθώ από ένα τοπίο έρημο να βρω τα πατήματά μου. Αυτό που νομίζω δε θα άντεχε κανένας άνθρωπος είναι το να δικάζεται εις το διηνεκές» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και πρόσθεσε: «Έχω δικαστεί πολλές φορές στο δικαστήριο. Δήλωσα τον σεβασμό μου στην απόφαση της Δικαιοσύνης. Δήλωσα ο ίδιος στους δικαστές να τιμωρηθώ με αυστηρότητα». Ο ίδιος σχολίασε ότι αυτοί που ασπάζονταν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι αυτοί που πρώτοι τώρα δημοσιοποιούν τα στοιχεία του, ακόμα και τον χώρο που μένει, εννοώντας ότι πλέον δεν ασπάζονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

«Καταπατάται κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ουσιαστικά λιντσάροντας με», είπε. «Είμαι συντετριμμένος κάθε μέρα, είμαι μετανιωμένος κάθε μέρα, θα το πληρώνω όλη μου τη ζωή. Αλλά ένας άνθρωπος να γίνεται σάκος του μποξ και στόχος όλων; Είμαι τόσο πολύ εγώ το πρόβλημα δηλαδή;» διερωτήθηκε.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχει το στίγμα του φυλακισμένου, έχει καταστραφεί οικονομικά, είναι ανεπάγγελτος, έχει ζήσει 8 βασανιστικά χρόνια στη φυλακή και παράλληλα δέχεται και μιντιακό βανδαλισμό.