Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνεχίζουν τα mini bus τη μετακίνηση πολιτών στο κέντρο

Mini Bus Ηράκλειο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου η ανανέωση της σύμβασης με το αστικό ΚΤΕΛ, γεγονός που δρομολογεί για ακόμη έναν χρόνο τη χρήση των minibus δωρεάν από τους πολίτες για τη μετακίνησή τους στο κέντρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτική αρχής έχει παγιωθεί η μεταφορά 43.000 – 45.000 πολιτών τον μήνα και από τις δύο γραμμές που εκτελούνται.

Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης έδωσε το στοιχείο ότι μέσω της μπλε και της κόκκινης γραμμής έχουν μετακινηθεί πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες και επανέλαβε τον σταθερό προσανατολισμό του δήμου στην ενθάρρυνση των πολιτών να σταθμεύουν τα οχήματα τους παραλιακά και μέσω των mini bus, χωρίς εισιτήριο, να προσεγγίζουν το κέντρο.

Η παράταξη "Ηράκλειο 3.7.5"  ψήφισε “λευκό” ενώ οι Ενεργοί Πολίτες καταψήφισαν και ζήτησαν τοθέμα να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή χωρίς δικαίωμα ψήφου, υπογράμμισε ότι το.. δωρεάν δεν είναι και τόσο δωρεάν καθώς , όπως είπε, πάνω από to μισό εκατομμύριο ευρώ της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία “Αστικό ΚΤΕΛ” είναι από ιδίους πόρους”, δηλαδή από τους Ηρακλειώτες αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι στο μηδέν.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Εργασίες διαγράμμισης

διαγραμμιση

Το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου θα ολοκληρωθούν από το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου οι εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης πλαστικών οριοδεικτών επί της Λ. Κνωσσού στο τμήμα από τη γέφυρα «Θανάσης Σκορδαλός» έως την οδό Αλεξανδρείας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 9:00μμ της Παρασκευής 16-4-2021 και θα ολοκληρωθούν στις 6:00πμ του Σαββάτου 17-4-2021.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση στις νοσηλείες και στους διασωληνωμένους