Κρήτη

Ηράκλειο

Καταγγελία στο ekriti: "Έχουν εγκαταλείψει τα ζώα στην τύχη τους"

κήπος1

Μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα βρέθηκε μια κυρία από την Νότια Αφρική, παντρεμένη στην Κρήτη και μόνιμη κάτοικος Χερσονήσου, την προηγούμενη εβδομάδα όταν μαζί με τις κόρες της, επισκέφτηκαν γνωστό ζωολογικό κήπο, λίγο έξω από το Ηράκλειο.
Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε στο ekriti.gr οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι πολύ άσχημες και ο περιβάλλων χώρος σε κατάσταση αποσύνθεσης.

κήπος3

κήπος3, by mpeka

"Τα περισσότερα ζώα ή αυτά που έχουν ήδη απομείνει είναι βρώμικα, δείχνουν να μην σιτίζονται σωστά και να είναι άρρωστα. Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί οι υπεύθυνοι όμως ντράπηκα για αυτό που είδα. Και περισσότερo για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να δουν αυτές τις σκηνές. Μιλάω συνέχεια μαζί τους για την ομορφιά των ζώων και τα οφέλη που έχουμε εμείς οι άνθρωποι από αυτά. Και πάντα με αγάπη. Όμως  οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν αποκρουστικές και για μένα και για τα παιδιά μου. Τα πάντα έμοιαζαν εγκαταλλελειμένα και  ερειπωμένα. Δεν γνωρίζω τι προβλήματα έχει η επιχείρηση, όμως δεν γίνεται να πληρώνουμε εισητήριο για να δούμε κάτι διαφορετικό και αντ΄αυτού να αντικρίζουμε απαράδεκτες εικόνες" υποστηρίζει η κα Άννι.
Θέλαμε εδώ και δύο χρόνια να πάμε οικογενειακώς και όταν ήρθε ο καιρός απογοητευτήκαμε...είμαι πολύ θυμωμένη και τρομερά λυπημένη από τον τρόπο που συμπεριφέρονται στα ζώα σε αυτόν τον δήθεν ζωολογικό κήπο, επισημαίνει. Πρέπει να παρέμβουν οι αρχές και να ελέγξουν οπωσδήποτε τον χώρο.

Το ekriti.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της επιχείρησης, για να ακούσει την δική του εκδοχή:
"Προφανώς η κυρία ήρθε ώρα που τα ζώα πεινούσαν και έπρεπε να φάνε. Βρίσκομαι στην επιχείρηση από το πρωί μέχρι το βράδυ και φροντίζω όλα τα ζώα που έχουμε. Καθημερινά έχουμε εκατοντάδες επισκέπτες που έρχονται μαζί με τα παιδιά τους για να δουν το ζωολογικό πάρκο με τα οικόσιτα της Κρήτης. Πρόκειται γαι μεμονομένο περιστατικό, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω αλλιώς", επισημαίνει. 

κήπος2

κήπος2, by mpeka

κήπος 4

κήπος 4, by mpeka

κήπος5

κήπος5, by mpeka

Τις φωτογραφίες έστειλε στο ekriti.gr η καταγγέλουσα. 

Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Ηράκλειο

Τρομακτική διασπορά κορωνοϊού στο Ηράκλειο - Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Πλατεία Λιονταριών (lockdown)

Τρόμο προκαλεί η διασπορά του κορωνοϊού στο Ηράκλειο καθώς, σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου κατά 265%!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων, όπως αναφέρονται παρακάτω, και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.913 νέα κρούσματα - 28 θάνατοι - 357 οι διασωληνωμένοι

Ηράκλειο - Rapid test: Οι έλεγχοι στην πόλη απέδειξαν το λάθος με το lockdown

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία