Κρήτη

Ηράκλειο

Τα 18 θέματα που θα συζητήσει Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Λότζια

Συνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 18 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Αναλυτικότερα:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 για την κάλυψη δαπανών από την πρόσληψη 15 ατόμων για 4 μήνες (απόφαση 620/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 για δημιουργία ΚΑ εξόδων με τίτλο «Σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» (απόφαση 766/2020 Οικονομικής Επιτροπής) .

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 σχετικά με την επιχορήγηση για τις σχολικές μονάδες (απόφαση 771/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Μείωση Τελών Χρήσης και κοινόχρηστου χώρου στις Λαϊκές Αγορές (απόφαση 834/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 σύμφωνα με δύο (2) αιτήματα των Τμημάτων Συντήρησης Δημοτικών και Σχολικών και Υπαίθριων Χώρων του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 844/2020 Οικονομικής Επιτροπής).

Διακανονισμός οφειλών δημοτών.

Αλλαγή υπευθύνου κίνησης Τραπεζικού Λογαριασμού.

Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση κοιμητηρίων Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού".

Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση δημοτικών κοιμητηρίων ".

Αλλαγή ημερομηνίας έγκρισης Α.Δ.Σ. 264/2020 που αφορά παραχώρηση χρήσεως οδών και κατηγοριοποίηση οδών για την διεξαγωγή του 33 Κορακοβούνιου αγώνα δρόμου.

Μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού (απόφαση 78/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Χορήγηση έγκρισης τοποθέτησης καμπινών της Εταιρείας ΤηλεπικοινωνιώνWIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύου οπτικών ινών WIND NGE στο Δήμο Ηρακλείου (στις περιοχές Πόρου – Χρυσοπηγή – Μπεντεβή – Αγ. Ιωάννη ) – (απόφαση 79/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Έγκριση αλλαγής τοποθέτησης καμπινών της Εταιρείας ΤηλεπικοινωνιώνWIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύου οπτικών ινών WIND NGE στο Δήμο Ηρακλείου. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 66/2020 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» - (απόφαση 80/2020 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Χορήγηση άδειας εκσκαφής στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύου οπτικών ινών WIND NGA στο Δήμο Ηρακλείου».

Έγκριση σύναψης Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Συλλόγου «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Αλικαρνασσού "Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ".

Έγκριση του πρακτικού συνεδρίασης επιτροπής για την τελετή απονομής του βραβείου "Ν. Καζαντζάκης" έτους 2020 που αφορά στον δεύτερο θεματικό κύκλο «ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ».

Απόφαση έγκρισης συμψηφισμού τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση διαφημιστικών μέσων έναντι μελλοντικών απαιτήσεων για την εταιρεία POLITIS OUT OF HOME ΙΚΕ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Γέννησε η γυναίκα που είναι θετική - Στη ΜΕΘ 16 άτομα

κορωνοϊός

Ένας ακόμα τοκετός με τη μητέρα να έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό έγνε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η μητέρα και το νεογνό είναι καλά στην υγεία τους. Ο τοκετός έγινε την προηγούμενη Παρασκευή και ελάχιστα 24ωρα πριν έγινε γνωστό ότι η μέλλουσα μητέρα είναι θετική.

Όπως λέει στο ekriti ο κ. Χαλκιαδάκης, η γναίκα από τη Συρία θα πάρει σύντομα εξιτήριο προκειμένπυ στη συνέχεια να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό καθώς δεν κρίνεται σκόπιμη η νοσηλεία της στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες άλλες δύο γυναίκες που είχαν βεθεί θετικές στον κορωνοϊό, έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους. 

Η "εικόνα" των ασθενών με covid στο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα και όπως δηλώνει ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, στην κλινική covid - 19 του νοσοκομείου, νοσηλεύονται 31 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ 11 εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Διοικητής Κώστας Τερζάκης, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην κλινική covid και 5 στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη - κορωνοϊός: Κάθε μέρα και περισσότεροι στη ΜΕΘ - Σε εφαρμογή το Plan b στο ΠΑΓΝΗ

Ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα στο μωρό