Κρήτη

Ηράκλειο

Σύσκεψη για άρδευση καλλιεργειών από τον βιολογικό του Ηρακλείου

siskepsi.jpg

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου με θέμα την αξιοποίηση του βιολογικού καθαρισμού για την άρδευση όμορων περιοχών του Δήμου.  

Στη διευρυμένη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός, ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Γιώργος Μανδαλάκης και σημαντικός αριθμός εκπροσώπων αγροτικών φορέων του Ηρακλείου. 

siskepsi.jpg

siskepsi.jpg, by gpapadakis

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της πρόσφατα συσταθείσας Ανώνυμης Εταιρικής Σύμπραξης (ΑΕΣ) και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαλοχωρίου κ. Γιάννης Μπορμπουδάκης, ο εκπρόσωπος της ΑΕΣ και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα κ. Κωστής Πιτσικάκης, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα κ. Κωστής Καμπιτάκης, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Σταφυλοπαραγωγών Αρχανών κ. Άγγελος Καλαθάκης και ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αμπελουργών Προφήτη Ηλία κ. Μιχάλης Τζωρμπατζάκης.

Στο τραπέζι κατατέθηκαν προτάσεις και τεχνικές λεπτομέρειες για την σύνδεση του βιολογικού με συγκεκριμένες περιοχές του Ηρακλείου με στόχο την άρδευση αυτών των περιοχών, ενώ καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε την σημασία της αξιοποίησης του νερού των βιολογικών καθαρισμών, σε μια περίοδο που μπαίνει επιτακτικά η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στο Νομό Ηρακλείου και στην Κρήτη για την κάλυψη των αναγκών της αγροτικής παραγωγής.

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσημα παρουσίας της ΑΕΣ μετά την ίδρυση της,  ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης εξήρε και την συμβολική αλλά και πραγματική αξία της ίδρυσης της ΑΕΣ και της σύμπραξης των εννιά πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών που αποτελούν υγιείς παραγωγικές ομάδες, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της αναβάθμισης του συνεταιρισμού στο Νομό Ηρακλείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER