Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

λοτζια

Συνεδριάζει στις 17:55 στην Λότζια (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 13 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Πιο συγκεκριμένα τα θέματα είναι τα εξής:

1. Παρουσίαση – Ενημέρωση για την Δ.Ε.Υ.Α.Η. 
2. Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής Υλικών και Καλής Εκτέλεσης Εργασιών – Υπηρεσιών σύμφωνα με τον ΕΚΠΟΤΑ και το Π.Δ. 28/80. 
3. Ορισμός μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση των επιτροπών : 1. Διενέργειας Δημοπρασιών αγοράς, πώλησης, μίσθωσης και εκμίσθωσης ακινήτων, 2.  εκτίμησης και καταλληλότητας ακινήτων και 3. Καταλληλότητας και επιλογής χώρων καταλλήλων για ανέγερση διδακτηρίων καθώς και χώρων μετά κτιρίων για τη στέγαση σχολικών μονάδων. 
4. Ορισμός επιτροπής παρακολούθησης – παραλαβής για εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ).  
5. Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών. 
6. Έγκριση 1ης παράτασης μέχρι 31-03-2015 του άρθρου 48 του Ν. 3699/2008 για την ολοκλήρωση του έργου “Δίκτυα Διανομής  Δεξαμενής Δ3 αρδευτικού έργου Δημοτική Ενότητα Τεμένους”. 
7. Έγκριση 2ης παράτασης μέχρι 31-03-2016 του άρθρου 48 του Ν. 3699/2008 για την ολοκλήρωση του έργου “Δίκτυα Διανομής Δεξαμενής Δ4 αρδευτικού έργου στην Δημοτική Ενότητα Τεμένους”. 
8. Έγκριση 2ης παράτασης μέχρι 31-03-2016 του άρθρου 48 του Ν. 3699/2008 για την ολοκλήρωση του έργου “Αρδευτικό Έργο Αυγενικής (Β' Φάση)”. 
9. Έγκριση παράτασης για το έργο “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Αναλήψεως και δικτύου πεζοδρόμων”. 
10. Ακύρωση της 843/2015 απόφασης δημοτικού συμβουλίου για την έγκριση διενέργειας προμήθειας υπογείων κάδων. 
11. Ακύρωση του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού”. 
12. Απόφαση για παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και λοιπούς φορείς , κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016. 
13. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

κλοπή αυτοκινήτου

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, έντεκα υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από την 9η Αυγούστου 2021 έως και την 21η Σεπτεμβρίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ο ανωτέρω ημεδαπός προέβη στη διάπραξη 11 υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση και συγκεκριμένα 10 τετελεσμένες και μία απόπειρα.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής του δράσης αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.519 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, χθές (21.09.2021) το απόγευμα, εντοπίστηκε ο ημεδαπός και συνελήφθη, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός είχε πουλήσει τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας της ημεδαπής η οποία και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

Ηράκλειο: Νέα σύλληψη για ναρκωτικά

Κρήτη: Τον έπιασαν για ζωοκλοπή

ESPA BANNER