Κρήτη

Ηράκλειο

Συνδικάτο Οικοδόμων: Να ψάξουν τις ευθύνες στη γύμνια του υγειονομικού συστήματος

Συνδικάτο Οικοδόμων

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, καταδικάζει τις ενέργεις που ακολούθησαν οι αρμόδιοι, έπειτα απο περιστατικό που εκτυλίχθηκε προ ημερών, όταν ένας ποντικός δάγκωσε εν ώρα εργασίας έναν οικοδόμο: 

"Μετά την δημοσιοποίηση του απίστευτου περιστατικού με τον συνάδελφο οικοδόμο που ταλαιπωρήθηκε έπειτα από δάγκωμα ποντικιού, διαβάζουμε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η Διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ διέταξε Προκαταρκτική εξέταση.

Αντί η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να ψάξουν τις δικές τους ευθύνες για τις ελλείψεις και την γύμνια του υγειονομικού μας συστήματος, προσπαθούν για άλλη μια φορά να βρουν εξιλαστήρια θύματα τους εργαζόμενους σε ΚΥ και νοσοκομεία που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Το φιλότιμο των εργαζομένων όμως δεν μπορεί να αναπληρώσει τα κενά σε υγειονομικό και τεχνικό υλικό.
Απαιτούμε την αύξηση χρηματοδότησης και στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για την προστασία της υγείας του λαού με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες και ένα αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.

Απαιτούμε την διακοπή της προκαταρτικής εξέτασης. Αν κάτι χρειάζεται διερεύνηση είναι η αντιυγειονομική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους υγειονομικούς υπαλλήλους που δίνουν καθημερινά μάχη για την προστασία της υγείας του λαού."

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.