Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση της επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Τουρισμού

Συνάντηση της επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Τουρισμού

Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, παραβρέθηκε σήμερα στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κοκκίνη Χάνι, με σκοπό τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα .

Ο Υφυπουργός αποδέχτηκε το αίτημα για συνάντηση στην οποία τονίστηκε η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των εργαζομένων, η οποία αποτελεί επένδυση στην ποιότητα του Τουρισμού.

Είναι σημαντικό το γεγονός της δημιουργία σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο, η επαναλειτουργία των σχολών μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο και αναβάθμιση της Α.Σ.Τ.Ε (Ανωτέρα σχολή τουριστικών επαγγελμάτων )στον Αγ. Νικόλαο .

Στο πλαίσιο αυτό τόσο τα Σωματεία όσο και το Ε.Κ.Η όχι μόνο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, αλλά ζήτησαν και από τον Υφυπουργό, την επιπλέον στήριξη του προγράμματος εκπαίδευσης με την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων, καθώς και αύξηση των τμημάτων . Ζητήθηκε ,η άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Τουρισμού στο Υπουργείο Εργασίας, για το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω ασάφειας του προγράμματος πρόσληψης και αναστολής των εργαζομένων στο Τουρισμό, το οποίο θα καθορίσει και την επερχόμενη ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας.

Αναλυτικά στη συνάντηση συμμετείχαν

Aπό πλευράς του Ε.Κ.Η ο Πρόεδρος Στέλιος Βοργιάς , ενώ από πλευράς του Υπουργείου Τουρισμού ο Υφυπουργός κ.Μάνος Κόνσολας ,από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου ο κ.Καρκανάκης Ευάγγελος και η Υπηρεσιακή Γραμματέας Τουρισμού κ.Σταυρούλα Μηλιάκου,από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Πρόεδρος Νίκος Κοκολάκης και οΓ. Γραμματέας Νίκος Σμυρνάκης ,από το Σωματείο Επισιτισμού –Τουρισμού ο Πρόεδρος Μιχάλης Ριζικιανάκης, ,από το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ν.Ηρακλείου η συν..Καμνάκη Μαρία ,από το Σωματείο Τουριστικών λεωφορείων «ο ΕΡΜΗΣ» ο Πρόεδρος Σταύρος Σεραφειμίδης και ο αντιπρόεδρος Αβραάμ Παναγιωτάκης , από το Σωματείο Ξεναγών η Γ.Γραμματέας Αικατερίνη Γιακουμάκη και από το Σωματείο Ναυαγοσωστών ο Πρόεδρος Νίκος Κοκολάκης .

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους