Κρήτη

Ηράκλειο

Αρχάνες: Ψήφισμα γονέων και κηδεμόνων για τον θάνατο του δασκάλου Ν. Χριστινίδη

νίκος χριστινίδης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών, μετά από πρόσκληση της προέδρου σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την εκδημία του αείμνηστου δασκάλου Νικολάου Χριστινίδη, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν ψήφισμα .

"Ο «Ευπατρίδης των Αρχανών» , όπως τον χαρακτήρισε δημόσια ο τέως Δήμαρχος Αρχανών κ. Νικόλαος Καλοχριστιανάκης σε δημοσιευμένη εισήγησή του σε μεγάλο επιστημονικό συνέδριο, ο Δάσκαλος, ο πολυγραφότατος συγγραφέας και ερευνητής της Ιστορίας των Αρχανών που τόσο αγάπησε καθώς και ολάκερης της Κρήτης, δεν είναι πλέον κοντά μας.

Η Αρχανιώτικη γη, άνοιξε χθες την αγκαλιά της για να σκεπάσει τον μεγάλο θαυμαστή της.

Η παρακαταθήκη του μεγάλη, το έργο του τεράστιο, η προσφορά του στην μόρφωση των Αρχανιωτών στο εμβληματικό Δημοτικό Σχολείο των Αρχανών που κοσμεί την περιοχή μας αλλά και η μεγαλύτερη ίσως συνεισφορά του στην καταγραφή και διάσωση ιστορικών και πολιτιστικών γεγονότων και λαογραφικών παραδόσεων είναι μερικά μόνο κομμάτια από τις «Ψηφίδες της Αρχανιώτικης Ιστορίας» που κατάφερς συμβάλλοντας έτσι με το πολυσχιδές έργο του να ενωθούν τα κομμάτια αυτά και να αναδειχτεί αλλά και να παραμείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων , η Ιστορία μας.

Όλοι θα τον θυμόμαστε πάντα και ελπίζουμε ότι το έργο του δεν θα ξεχαστεί ποτέ.!

Ο Σύλλογος σύσσωμος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του προς τους οικείους του και είμαστε ευγνώμονες στην οικογένεια και όλους όσοι τιμώντας την μνήμη του Δασκάλου, προσέφεραν δωρεές προς το ταμείο του σχολείου μας που τόσο είχε αγαπήσει.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχολείου Αρχανών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Δείτε φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα που τυλίχθηκαν στις φλόγες

Στο Γάζι Παρασκευή και Σάββατο η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής

Περιπολικό

Εξιχνιάστηκε σήμερα (1/12) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, υπόθεση κλοπής που διαπράχτηκε στα Χανιά.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού κατηγορούμενου για κλοπή. Ειδικότερα, την 02.11.2021 άγνωστο άτομο αφαίρεσε από επιχείρηση κινητό τηλέφωνο συνολικής χρηματικής αξίας 1.100 ευρώ.

Από την έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας, καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kρήτη: Βγήκαν τα μαχαίρια μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών!

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο φαράγγι

Κρήτη: Διαβούλευση Δήμων - ΦΟΣΔΑ για αλλαγές στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

ESPA BANNER