Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο το μεγαλύτερο ποσοστό οίνου για Απόσταξη Κρίσης

οινος

Στο Ηράκλειο καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσότητα οίνου που κατευθύνθηκε για απόσταξη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Κατά την πρώτη προκήρυξη του μέτρου ο νομός Ηρακλείου είχε αιτηθεί για απόσταξη συνολικού όγκου 51.631 χιλιόλιτρων οίνου ενώ στο δεύτερο κύκλο ζήτησαν συμπληρωματικό όγκο 44.007 χιλιόλιτρων.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά 95.638 χιλιόλιτρα του Ηρακλείου αποτελούν το 28,09% του συνολικού όγκου που οδηγείται σε Απόσταξη Κρίσης, ο οποίος ανέρχεται σε 340.428 χιλιόλιτρα οίνου.

Ακολουθεί ο νομός Κορινθίας με 77.079 χιλιόλιτρα (22,64% του συνόλου) τα οινοποιεία του οποίου κατέθεσαν συμπληρωματικές αιτήσεις όγκου 17.003 χιλιόλιτρα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο νομός Αχαΐας με τα συνολικά αιτήματα για ένταξη στην Απόσταξη Κρίσης να φτάνουν τα 30.376 χιλιόλιτρα.

Όπως εκτιμά η ΚΕΟΣΟΕ «οι χαμηλές τιμές αποζημίωσης απόσταξης οίνων χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη και οίνων με ΠΓΕ, απέτρεψαν πολλά οινοποιεία να επιλέξουν το μέτρο της Απόσταξης Κρίσης».

   Επιπλέον 80.409 χιλιόλιτρα στο δεύτερο κύκλο του μέτρου

 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ κατά το δεύτερο κύκλο του μέτρου Απόσταξη Κρίσης εγκρίθηκαν επιπλέον 80.409 χιλιόλιτρα, ανεβάζοντας το συνολικό όγκο σε 340.428,04 χιλιόλιτρα.

Από αυτά, το 67,8% αφορά οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη, το 16,63% οίνους με ΠΓΕ, το 7,81% οίνους με ΠΟΠ και το 7,76% γλυκείς οίνους.

Το κόστος της απόσταξης ανέρχεται σε 20.503.319 ευρώ από το προϋπολογισθέν ποσό των 25.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα του προγράμματος δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο μέτρο του Εθνικού Φακέλου, κάτι το οποίο ισχύει και για το αναπορρόφητο κονδύλι του μέτρου του Πράσινου Τρύγου.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Έκλεψαν επιχείρηση και η αστυνομία τους έπιασε ...παρακάτω

περιπολικό

Συνελήφθησαν, άμεσα σήμερα (17/5) το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, δύο αλλοδαποί (άντρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για κλοπή

Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι, οι αλλοδαποί αφαίρεσαν από επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλεκτρονικές συσκευές. Από αστυνομικούς αναζητήθηκαν, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους οι αφαιρεθέντες ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τον έπιασαν πριν "σπρώξει" τα ναρκωτικά στις πιάτσες των τοξικομανών

Ηράκλειο: Επεισοδιακό βράδυ - Απείλησε τους συγγενείς του με καραμπίνα

Γλυκά Νερά: Ώρα απαντήσεων για τον Γεωργιανό – Οι συμπτώσεις που τον «ενοχοποιούν»